logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Milan op het potje, Kathleen Amant

milan op het potje

Op het potje plassen en poepen is een wonderlijke gewaarwording voor onze kleine kinderen. Het is ook niet niks, zo’n verandering in deze primaire levensbehoefte! INeens van de veilige an handige luier naar een lastige luier: en het meest lastige: het bemerken dat je moet gaan! Milan heeft het er ook maar moeilijk mee. Als hij in de winkel staat en zijn moeder onderboeken ziet kopen voor zijn vader wil hij ook zo’n stoere onderbroek. Mama grijpt die kans met twee handen aan natuurlijk, en laat Milan in zijn onderbroek spelen. Milan krijgt van mama een stoere, nieuwe onderbroek. Hij trekt hem meteen aan, weg met die luier! Nu mag Milan natuurlijk ook op het potje. Maar dat gaat niet zomaar vanzelf. Gelukkig is mama er om hem te helpen. Want net als bij iedereen gaat het bij Milan niet zonder slag of stoot: hij vergeet wel eens naar zijn potje te gaan. En tja, wat dan? Een warm gevoel, en een plasje aan zijn voetjes! Maar ook dan is mama weer in de buurt met een geruststellende glimlach en een schone onderbroek. En hoe goed is het gevoel als Milan dan ineens op het potje zit en niet alleen een plasje doet, maar ook nog iets erbij!

Milan op het potje is een vrolijk getekend verhaal. De kenmerkende tekenstijl van Katheen Amant is heerlijk open en helder: helder gekleurd, met felle omlijningen. Door een paar eenvoudige kleurschakeringen weer Kathleen de tekeningen meteen een driedimensionaal karakter te geven, wat bijzonder prettig aandoet. De teksten zijn toegankelijk, helder en leuk geschreven. Jammer alleen van het lettertype: het is wel lekker groot, maar heel erg iel. Voorlezen bij schemerig licht zal niet voor iedereen zijn weggelegd, zeker niet op pagina’s met een wat donkerdere achtergrond.

Op het potje, Kathleen Amant
Clavis Books, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789044816778


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.