logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mila en de magische dromenvanger


Mila en de Magische Dromenvanger is het eerste boek van content creator Djamila (met een leuke knipoog naar haar naam door de droombeheerder), dat ze samen met schrijfster Daniëlle Bakhuis schreef. Hoofdrolspeelster Mila is een creatieve tante die het liefst overal kleur toevoegt. Op haar tiende verjaardag viert ze natuurlijk feest en krijgt ze leuke cadeautjes. Het meest bijzondere cadeau komt echter van haar lievelingstante Avilia. Van haar krijgt Mila een prachtige zelfgemaakte dromenvanger.

Magische dromenvanger

Deze dromenvanger is versierd met kleurrijke veren, glinsterende kralen, en heeft een stralend middelpunt dat leek te schitteren als de sterren aan de nachtelijke hemel. Die avond, terwijl Mila zich klaarmaakte om te gaan slapen, hangt ze de dromenvanger zorgvuldig boven haar bed. Nadat ze hem heft aangeraakt en in slaap valt, komt ze in de Dromenlaan terecht. Daar wordt ze verelkomd door een grappig mannetje, dat haar uitlegt hoe het dromen nu eigenlijk werkt. Iedere nacht kan ze in een ander huisje kruipen, waardoor ze een droom beleeft die ze zelf kiest. Hoe gaaf is dat?

Dromen maar!

Na deze inleiding van twee hoofdstukken, wordt het boek opgedeeld in een hoofdstuk per droom. Vanaf de inleiding kun je dus zelf kiezen in welke volgorde je de dromen gaat lezen… en of je bepaalde dromen gewoon nog een keer wilt lezen. Iedere droom is namelijk een losstaand verhaaltje, met een begin en een eind. Zo kan Mila onder andere vliegen zonder vleugels, voelen hoe het is om onzichtbaar te zijn, een ontmoeting hebben met een geenhoorn en een heel vakantiehotel voor zichzelf hebben. In totaal staan er tien dromen in het boek, die Mila kan beleven. De dromen worden vergezeld van vrolijke en kleurrijke illustraties.


Ga direct naar Mila en de magische dromenvanger op BOL.com.

Recensie over Mila en de magische dromenvanger

Mila en de magische dromenvanger is een heerlijk fantasierijk boek met bijzondere en creatieve dromen, die helemaal op de belevingswereld van kinderen zijn gericht. Wie wil er nu niet schathemeltjerijk zijn of een nacht samen met zijn hamster doorbrengen? De verhalen zijn creatief, maar slaan soms een tikje door. Nog net binnen de lijntjes, maar gevoelsmatig op het randje. Bijzonder vond ik bovendien dat niet alle verhalen helemaal geweldig en fantastisch zijn. Soms is er een les om te leren en eindigt de droom net een beetje met een dompertje…

Score: 8


Informatie

Titel: Mila en de magische dromenvanger
Auteur:
Illustrator: Jelke van Antwerpen
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048873395
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.