logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Mijn vader is een dief, Henk Hardeman

Moon en Nina moeten de vakantie doorbrengen op Internaat Netelroos. Het lijkt een saaie boel te worden, tot Moons vader opeens een stel schilderijen komt verstoppen. Een bende kunstdieven zit hem op de hielen! Is haar vader ook een dief? Moon en Nina gaan op onderzoek uit. Ook een oude politieman en zijn neef Mars maken jacht op de kunstbende. Dan kruisen hun paden zich. Na zijn succesvolle trilogie over Ploenk komt Henk Hardeman opnieuw met een verhaal over stoere meiden (én een stoere jongen), maar nu in de hedendaagse setting van een internaat. Spannend maar ook grappig, met een bonte stoet personages, en sprankelende dialogen! Mijn vader is een dief is een super spannend boek. Een thriller voor beginners, zogezegd, met wat detective-elementen. Het is ontzettend goed geschreven, zonder dat het taalgebruik ook maar een moment belerend of kleinerend is. En dat is wel een patroon waarin veel schrijvers vervallen: petje af voor Henk Hardeman! Het is dan ook een stoer verhaal, waarin veel personen met elkaar verweven blijken. En deze personen hebben allen andere belangen bij de dingen die ze doen. Sommigen proberen een geheim te bewaren, anderen proberen een geheim te ontrafelen, of gewoon mensen dwars zitten. Daardoor lijkt het soms wat verwarrend te zijn, maar de mysteries worden gaandeweg het verhaal verduidelijkt. Tot die tijd kun je lekker gissen en gokken wat er allemaal gebeurt, en wie zijn neus nu weer in het verhaal zal steken. Bereid je voor op verrassende wendingen, een nieuwe inwoner in het internaat en veel, maar dan ook veel mysteries! Mijn vader is een dief, Henk Hardeman Uitgeverij Holland, april 2011, 192 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,90 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025111441

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Henk Hardeman avatar
    Henk Hardeman

    Via Google kwam ik op deze recensie terecht. Natuurlijk geweldig om zo’n positief commentaar te lezen over mijn boek. Alleen ben ik nu wel benieuwd wie deze bespreking geschreven heeft!

    Vriendelijke groet,
    Henk Hardeman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.