logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn tuin, Vivian den Hollander en Natascha Stenvert


mijn tuin Het moestuinseizoen is weer voorzichtig begonnen, en in veel huishoudens beginnen de lentekriebels ook fysiek zichtbaar te worden middels het voorzaaien en inzaaien van groenten, het snoeien van fruitbomen en -struiken en het wegwerken van de allerlaatste littekens die de winter heeft achtergelaten. Voor kinderen is het maar een stukje magie wat papa of mama uitvoeren, veel gaat ze redelijk voorbij. Met het prentenboek Mijn tuin zal het echter wat anders gaan. Mijn tuin is namelijk een prentenboek dat gaat over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Het begint al aan de binnenkant van de kaft, waar je een zaaikalender vind (die je zelf kunt aanvullen). Boven iedere maand vind je een paar activiteiten die je die maand kunt uitvoeren. Daarna ga je aan de slag met Liam, die echt een moestuintje heeft, en zijn bovenbuurmeisje Saar, die het moet doen met een balkontuin. Samen zaaien ze van alles en nog wat, van bloemen tot bonen, van wortels tot aardbeien en van alles daar tussenin. Grappig is ook dat in Mijn tuin andere activiteiten wordt behandeld, zoals het zoeken naar beestjes of het zorgen voor de vogeltjes die in je tuin rondzwerven. Met een paar leuke activiteiten daar omheen bedacht, zodat kinderen er zelf actief mee aan de slag kunnen. Want kijken hoe een wortel groeit, dat is absoluut saai! Dankzij die leuke afwisseling is Mijn tuin een erg leuk én leerzaam boekje geworden voor al die moestuiniers. Het boek is vormgegeven als een informatief boek, met pagina’s vol weetjes en feitjes, die je verteld worden door Sjak de wandelende tak, maar ook met korte stripverhalen waarbij je de avonturen van Saar en Liam beleeft. En natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar jouw avonturen. Deel je ze met ons?

Informatie

Mijn tuin, Vivian den Hollander
Illustrator: Natasja Stenvert Van Holkema en Warendorf, 32 pagina’s, hardcover. Prijs: 8,99 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789000348350

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.