logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn ouders zijn onhandelbaar!

Mijn ouders zijn onhandelbaar! Ken je het boek Ouders… zo voed je ze op? Dan heb je al kennis gemaakt met Louis, de komiek in wording. Hij heeft het maar wat lastig met zijn strenge ouders. Gelukkig heeft hij Maddy leren kennen, een meisje dat zelf graag op het toneel zou staan maar ongelofelijk veel last heeft van plankenkoorts. Sindsdien probeert ze jong talent (nou ja, eigenlijk alleen Louis) te managen. In Mijn ouders zijn onhandelbaar is het niet alleen Louis’ komische talent dat op de voorgrond staat. Er is namelijk iets ergs aan de hand, iets dat heeft te maken met de nieuwe baas van zijn vader. Die is namelijk jong en ontzettend hip. Hij draagt geen pakken, spreekt de taal van de jeugd en is echt een ‘nieuwe manager’. Dat strijkt zijn vader een beetje tegen de haren in, maar in plaats van zich er tegen te verzetten besluiten Louis’ vader en moeder juist mee te gaan met die trend, en zich te gedragen als kinderen. Want: waarom zou je je belemmeren door een leeftijd? En dus dragen ze gympen en felle kleding, gebruiken ze stoere termen als Ziek en Sjofel en proberen ze zich te mengen met de vrienden van Louis. Zijn vader komt Louis’ zelfs een keer van een schoolfeest halen, helemaal verkleed als rapper, om zijn ‘blood’ op te halen! Louis moet dus in actie komen, en kan daarbij deels rekenen op Maddy. Naast al die aparte manieren waarop Louis’ ouders hem en zichzelf in het openbaar voor schut zetten is Louis natuurlijk ook nog bezig met zijn carrière. Hij wordt gevraagd om op te treden in een talentenshow, en wint hij zelfs een tweede plek, waarna Louis en zijn familie een weekendje op vakantie mag. Maar hoe die je dat, met onhandelbare ouders? Een mooie uitdaging! Mijn ouders zijn onhandelbaar! is een leuk en origineel boek, geschreven in dagboekvorm. Louis spreekt jou persoonlijk aan als lezer, maar wend zich af en toe ook tot het dagboek waarin hij schrijft. Leuk zijn de vleem van jaloezie die opkomt als Maddy ineens een vriendje krijgt, een jongen die Louis echt niet kan luchten of zien. Het boek is vlot en humoristisch geschreven, en zal zeker aanslaan bij fans van Leven van een Loser, Tom Groot en andere graphic novels, hoewel – en dat moet wel even gezegd worden – dit dus geen graphic novel is. Mijn ouders zijn onhandelbaar is een gewoon leesboek, maar wel een bijzonder leuk en grappig!

Informatie

Mijn ouders zijn onhandelbaar, Pete Johnson Manteau, 214 pagina’s, paperback. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789002259159

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.