Recensie: Mijn naam is Bob, James Bowen en Garry Jenkins


9789020682328[1]

Door de straten van London loopt een heel bijzonder duo: de straatmuzikant James Bowen en zijn rode kater, Bob. Over dit duo zijn al twee boeken verschenen: Bob de straatkat en De wereld volgens Bob. Dit boek, getekend door Gerald Kelley, vertelt hoe de twee elkaar hebben leren kennen. Hoe Bobs oude bazinnetje kwam te overlijden, hoe Bob vervolgens over straat heeft gezworven, maar natuurlijk niet voor zichzelf kon zorgen, en hoe Bob tenslotte bij James aankwam, gewond en erg hongerig.

Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk, en volgt Bob James overal waar hij gaat. Zelfs bij de straatoptredens van James gaat Bob mee, en krijgt de rode kater ook leuke accessoires mee om te laten zien dat het niet zo maar een straatkat is: het is een duo dat bij elkaar hoort.

Het verhaal van Mijn naam is Bob is verteld vanuit Bob zelf, vanuit de kat. De illustraties zijn mooi getekend, heel realistisch. Het verhaal zelf is niet altijd even vrolijk en gezellig. Een oma die dood gaat, katten die Bob wegjagen… dat zijn geen vrolijke en gezellige dingen om te zien en te lezen. Dat het verhaal een happy end heeft maakt veel goed, en vooral als je de andere twee boeken al kent zal Mijn naam is Bob een meerwaarde hebben.

Mijn naam is Bob, James Bowen
Kluitman, oktober 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789020682328

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.