logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn mama en ik, Francesca Pardi en Ursula Bucher

mijn mama en ik

Het boek Mijn mama en ik breekt een beetje een taboe aan. Het boek gaat over Mila en haar moeder. Ze wonen met zijn tweetjes in een klein huisje. Haar vader is buiten beeld, maar die heeft ze al zo lang niet gezien dat ze haar vader echt niet mist. Haar moeder is haar hele wereld, en de twee meiden zijn helemaal op elkaar ingespeeld.

Ook de kinderen in haar klas weten niet beter dan dat Mila alleen is met haar moeder. Op school houden ze daar ook helemaal rekening mee. Maar dan is er ineens een invaljuf, net voor het vaderdag is. En zij geeft alle kinderen een bijzondere opdracht: schilder je vader! Dat is voor Mila natuurlijk erg moeilijk. De juf geeft haar een andere opdracht: hou zou jouw perfecte papa er uitzien? Mila weet het echt niet, en vraagt haar vrienden om hulp.

Mila doet dan iets heel liefs: ze bekijkt haar omgeving, en bekijkt of die een geschikte vader zouden zijn. Uiteindelijk komt ze tot de conclusie dat ze helemaal geen vader nodig heeft, en dat haar moeder de enige persoon in haar leven is die ze nodig heeft.

Het prentenboek Mijn mama en ik draagt een redelijk zwaar onderwerp, maar doet dat op een luchtige manier. Er zijn natuurlijk heel wat kinderen die zonder vader moeten leven, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Dat Mila het er toch even moeilijk mee heeft is haar snel vergeven, maar al snel beseft ze wat echt belangrijk is. Het boek is vrolijk en vlot getekend, iets dat ook bijdraagt aan het luchtigere karakter.

Mama is mama en papa tegelijk, dat is de boodschap van dit boek. De oorsprong van het boek liggen in de reacties op De vriend van papa en Twee mama’s. Die waren erg positief, vooral omdat ze op een goede manier uitleg geven over gezinnen met twee vaders of twee moeders. In dezelfde reeks verschijnt nu Mijn mama en ik.

Mijn mama en ik, Francesca Pardi en Ursula Bucher
Vier Windstreken, september 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789051163254


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.