logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn grote lieve knuffelboek

mijn-grote-lieve-knuffelboek

Voorlezen is ontzettend leuk en gezellig. Nu nog (mijn kinderen zijn inmiddels zeven en negen jaar oud) kruipen we wel eens op de bank om gezellig een stukje voor te lezen. Voordeel is dat ik de beurt nu af en toe kan doorgeven aan een van mijn zoons, maar het blijft toch bijzonder als iemand anders voorleest. Maar goed: Het grote lieve knuffelboek staat dus vol met voorleesverhalen, van verschillende schrijvers. Denk daarbij aan Pieter Feller, Imme Dros, Marianne Busser en Ron Schroder, Sanne Bakker en Harmen van Straaten.

Al die verhalen hebben een gemeenschappelijk onderwerp: knuffels! Iets waar ieder kind zich wel mee kan identificeren. Knuffels zijn dan ook heel bijzonder. De een heeft één knuffel zonder wie hij absoluut niet in slaap kan vallen, de ander heeft een heel scala aan pluche beesten waar iedere nacht een andere uit gekozen wordt. Denk maar eens aan je eigen knuffel: ik durf te wedden dat je nog precies weet hoe die er uit zag.

Mijn grote lieve knuffelboek is een ode aan alle knuffels, en een verzameling van bestaande en nieuwe verhalen. Lekker lezen dus, voor het slapen gaan, met de knuffel alvast in de hand. En zo komen kinderen er ook achter dat er heel veel verschillende soorten knuffels zijn, die voor iedereen iets anders betekenen.

Informatie

Mijn grote lieve knuffelboek, Diverse auteurs
Kluitman, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,99 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789020682915


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.