logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn eerste treinset, LEGO DUPLO


lego duplo mijn eerste treinset

Dat voertuigen een enorme aantrekkingskracht hebben op kinderen hoef ik je niet te vertellen. Vooral jongens zijn verzot op auto’s en vliegtuigen, maar treinen zijn weer een apart verhaal. Daar kun je namelijk zo veel leuke avonturen mee beleven, dat meiden er ook maar wat graag mee spelen. Bovendien hebben de meeste treinen iets magisch: ze bewegen vanzelf, over een rails die de kinderen zelf hebben aangelegd. Hoe cool is dat?

Kinderen (en volwassenen) zijn al jarenlang helemaal weg van de elektrische treinen van LEGO. Hele bouwwerken en steden worden om de rails gebouwd, de treinen uitgebreid met de meest bizarre constructies op de treinstellen gebouwd. Het is zelfs één van de meest populaire sets van LEGO! En nu is deze treinmogelijkheid er ook voor de jonge avonturiers: Mijn eerste treinset van LEGO DUPLO brengt elektrische treinen naar de kleine handjes. En iedere keer dat de trein vertrekt is dat een sein voor een nieuw en spannend avontuur!

De set is snel en eenvoudig op te bouwen. De treinstellen worden met een paar blokken slim opgebouwd, evenals de locomotief. In die locomotief vind je ook de motor, aangedreven door een paar batterijen. Deze maakt een zoemend geluid zodra hij gaat rijden. Bovenop het treinstel zit de aan/uitknop, waarmee je de trein laat rijden en stoppen. Bij het starten klinkt een vrolijk fluitsignaal van de stoomlocomotief, bij het remmen een heel abrupt remgeluid. Tijdens het rijden laat de locomotief zo nu en dan een fluittoon horen, door het zoemende motorgeluidje heen.

Bij de set zit ook een poortje geleverd, waar de trein onderdoor kan rijden, een kaartloket met klok, en een brandstofpomp. En je kunt de hele verzameling DUPLO-blokken gebruiken, uiteraard! De machinist mag niet ontbreken, en ook een passagier, een kindje in dit geval. In totaal zit er 55cm aan rails bij de zet, genoeg voor een mooie cirkel. En dat de set tot de verbeelding spreekt lieten onze kinderen zien: de jongste (5 jaar) valt nog netjes binnen de oorspronkelijke doelgroep van de set, maar mijn oudste zoon van 7 kon echt niet wachten tot hij de set mocht uitpakken en uitproberen! De hele verzameling DUPLO is voor de dag gehaald, en de trein was dé attractie voor alle dierentuinbezoekers, de stad, het vliegveld en we zijn dan ook benieuwd waar het volgende avontuur hen zal brengen!

Mijn eerste treinset, LEGO DUPLO
Prijs: 54,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.