logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mijn eerste aanwijsboek op rijm, Marianne Busser en Ron Schröder


De kinderboeken van Marianne Busser en Ron Schröder staan bekend om hun inlevingsvermogen in de doelgroep. Of ze nu schrijven voor peuters, kleuters of jonge kinderen, de avonturen sluiten altijd netjes aan op de leef- en beleefwereld van de toehoorders of lezers. In Mijn eerste aanwijsboek op rijm is dat niet anders.

In Mijn eerste aanwijsboek op rijm staat een groet hoeveelheid rijmpjes, met daarbij duidelijke en herkenbare plaatjes, getekend door Kathleen Amant, een herkenbare stijl voor kinderen. Ze hebben felle kleuren, strakke lijnen en zijn heel duidelijk getekend. Dat zal dus zonder meer aanspreken. Al lezende komen kinderen de vele woordjes tegen die ook op de plaatjes staan. Als kinderen net beginnen te praten zullen ze eerst vooral genieten van de mooie rijm en het fijne ritme, terwijl ze de plaatjes kunnen aanwijzen. Praten ze al wat meer, dan kun je de kinderen de rijmpjes laten afmaken, waarbij jij de woordjes aanwijst. Een geweldig leuke en vooral ook gezellige manier om kinderen te helpen hun woordenschat uit te breiden!

Mijn eerste aanwijsboek op rijm is heerlijk geschreven. Het heeft een mooi ritme een leuke rijm en ook de nodige alliteraties, de bekende en soms ook beruchte beginrijm waar de Suske-en-Wiskestrips zo dankbaar gebruik van maken. Het boek is gedrukt op stevig karton, zodat kinderen er ook veilig zelf in kunnen bladeren. Erg leuk voor de jongste kinderen! Het boek heeft trouwens geen thema’s, de rijmpjes lijken willekeurig door elkaar geschreven te staan. Dat is ook helemaal niet zo erg, want zo letten de kinderen veel meer op de woorden en de klanken dan dat ze gebruik maken van hun eigen kennis en ervaring – hoe beperkt die op de jonge leeftijd nog is.

Een geweldig leuk en mooi vormgegeven boek voor kinderen van ongeveer 2 jaar oud. Let wel dat je als ouder de nodige tijd steekt in het begeleiden van je kind tijdens die belangrijke eerste fase. Bijna alle kinderen hebben een enorme aanleg om alles te leren wat hen wordt voorgedaan – jammer genoeg zijn veel ouders daar helemaal niet zo mee bezig. Een gemiste kans, die kinderen later veel energie zal kosten om weer in te halen.

Informatie

Mijn eerste aanwijsboek op rijm, Marianne Busser en Ron Schröder

Illustrator: Kathleen Amant
Moon uitgevers, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789048825813


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.