Recensie: mijn badje vliegt, Marieke van Ditshuizen en Gerard Delft


9789051169850_L mijn badje vliegt

In het zomerse prentenboek Mijn badje vliegt mag je samen met Eefje en haar krokodillentranen mee op reis. Het badje is namelijk heel erg speciaal. Het kan vliegen! Samen gaan ze dus op reis, en beleven ze spannende avonturen. Zo komen ze niet alleen de vriendjes tegen van het krokodillenbadje, als ze boven de jungle vliegen, maar zien ze ook bijzondere dieren boven de zee en komen ze een aardig jongetje tegen, dat zelfs een stukje mee mag vliegen.

Tijdens het verhaal wordt je als kijker uitgedaagd om de prenten eens goed te bekijken. Voor jonge kinderen is er genoeg te kijken, voor oudere kinderen zijn de prenten vooral sfeervol en grappig toegekend, met verf en grover potlood vormgegeven. De figuurtjes zijn zorgvuldig uitgeknipt en op een andere, geschilderde  achtergrond geplakt. De illustraties vertellen het verhaal grotendeels, de weinige tekst dient bijna enkel als ondersteuning hiervoor. Ze vullen elkaar heel mooi aan.

De prenten zijn telkens twee pagina’s groot, de tekst is prima leesbaar op een leger stukje van de tekening geplaatst. Het einde van het vrolijke avontuur, dat gelukkig weer veilig thuis eindigt, in de achtertuin, waar het badje thuishoort.

Mijn badje vliegt, Marieke van Ditshuizen en Gerard Delft
De Vier Windstreken, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051169850

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.