logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Midden in de winternacht, A-Film

midden in de winternachtIn Midden in de Winternacht leren we de tienjarige Max kennen. Hij woont met zijn moeder en hoogbegaafde zusje in een boerderij, waar ze proberen het hoofd boven water te houden sinds Max’ vader er vandoor is gegaan met een ander. Hoewel zijn moeder en zusje er al lang overheen lijken te zijn, zit het Max nog steeds behoorlijk dwars. Hij voelt zich in de steek gelaten. Dan gebeurt er iets dat alles op z’n kop zet. Er stort namelijk een eland in hun schuur! Voordat de kerstman zijn grote tocht met de rendieren begint, doet hij namelijk eerst een testritje met een rendier. Moos, in dit geval, en hij heeft er een potje van gemaakt door neer te storten. Hijzelf is in de schuur van Max en zijn familie gevallen, de Kerstman is met zijn slee… ergens anders. Lang blijft het rendier echter niet geheim, want al snel komen zijn zusje en moeder (met een heel lange en harde gil) achter het bestaan van het pratende en sarcastische eland. Ook de buurman van Max… en dat is minder goed nieuws, want hij jaagt namelijk erg graag. Hij loopt altijd rond met zijn grote jachtgeweer, zoekend naar iets om te schieten. Wat dan ook… eenden, kippen, everzwijnen, kinderen… elanden… Ondertussen is de knorrige en mopperige Kerstman terug op zoek naar zijn eland, Een behoorlijk knorrige kerstman, mag ik wel zeggen: die hadden ze best wat vrolijker en vriendelijker mogen maken. Hij wordt pas vriendelijk als de grootmoeder van Max hem heel wat alcohol heeft geschonken… waardoor hij overmoedig wordt en het gekkenhuis in belandt. Midden in de winternacht is een grappige film, met een paar momentjes van bezinning. Max ontdekt dat hij soms iets los moet laten om anderen ook wat te gunnen, zoals het eland Moos, maar ook zijn vader. Het leven gaat immers gewoon door! De film bevat een paar spannende momenten, maar vooral is het een luchtige familiefilm. Op het drankgebruik van de Kerstman na, dan natuurlijk, en tal van subtiele grapjes die over de hoofden van kinderen gemaakt worden.

Informatie

Midden in de winternacht, A Film Tijdsduur: 80 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 10 euro), Blu-ray (ca. 12,50 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.