logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Miauwkes, leven met katten, Veronique Puts

9789022328835 miauwkes

Leven met katten – dat is niet altijd even gemakkelijk. Het is soms zelfs lastiger dan leven met mensen, zo weet Veronique Puts. Toch zou ze niet anders willen dan haar twee katten, Chatblis en Pernod, in haar directe leefomgeving. Wat zou ze moeten zonder de aan flarden gereten fauteuils, aan diggelen gegane vazen en slinkse vlijerijen waarmee het tweetal telkens haar zin doordrijft?

Veronique zet haar ervaringen in het boek Miauwkes op een leuke en vrolijke manier op papier. Telkens één pagina groot, vergezeld met een knappe foto van haar huisdieren. Tussen haar columns door vind je citaten en uitspraken van bekende mensen, gekoppeld aan katten. De een houd er van, de ander verafschuwt ze. Maar telkens weer blijkt uit de ervaringen, citaten en columns dat de katten een geheel eigen leven leiden, naast dat van ons. Soms botsen ze, soms gaan ze dezelfde kant op, maar telkens weer blijkt hoe goed te katten hun mensen hebben afgericht.

Miauwkes is een geweldig boek. Voor kattenliefhebbers natuurlijk, maar ook voor mensen die weinig ophebben met de eigenzinnige beesten zullen smullen van de manier waarop Veronique haar overdenkingen en ervaringen op papier heeft gezet. Eerlijk, grappig: om van te smullen!

Miauwkes, Veronique Puts
Manteau, september 2013, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789022328835


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.