logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mevrouw Wit Konijn, Gilles Bachelet

mevrouw wit konijn

Ken je het verhaal van Alice in Wonderland? Dan ben je ook zeker bekend met het gehaaste, gestresste meneer Wit Konijn. Welnu, er is ook een mevróuw Wit Konijn! En omdat meneer zoveel aandacht krijgt in het boek van Lewis Caroll, heeft Gilles Bachelet eens een boek te schrijven over mevrouw Wit Konijn. Of beter: dat doet ze zelf, in haar supergeheime en persoonlijke dagboek.

En dat dagboek, dat krijg jij dus voor je neus. En hoewel mevrouw Wit Konijn denkt dat ze een heel alledaags leventje heeft, waarin niets gebeurt, lijkt dat toch compleet anders te zijn. Dankzij haar kinderen, voornamelijk. De alledaagse beslommeringen van het konijn zijn een feest van herkenning voor mensen. Zo heeft ze een dochter die flink aan het puberen is, een tweeling die alles onderzoekt en een klein peuterkonijn dat het liefst de  hele dag schreeuwt. Daarin lijkt ze best op haar vader, vind ze.

Het is echt een feest om het boek te lezen. Het boek is best groot, en de pagina’s zijn van onder tot boven gevuld met geweldige, bijna art-deco-achtige illustraties. Sierlijk getekend dus, met een charme en elegantie die je weinig ziet .De kleuren zijn harmonieus op elkaar afgestemd, en de plaatjes zijn alleen daarom al een genoet om naar te kijken. En dan zijn ze ook nog eens ontzettend gedetailleerd. Er is zo veel op te zien! En lang niet alles is serieus bedoeld, dat kan ik je verzekeren. Kijk maar eens goed naar de 100 manieren waarop ze haar dochter probeert aan de worteltjes te beginnen die ze iedere dag op haar bord krijgt.

De belevenissen van Mevrouw Wit Konijn zijn voor iedereen wel herkenbaar. De ervaringen zijn geschreven in een groot en sierlijk lettertype. Dat doet een beetje afbreuk aan de leesbaarheid, maar niet veel. In dit geval draagt het juist bij aan de hele uitstraling van het boek. Het is een echte aanrader. Het is grappig voor jong en oud: jong vanwege de grapjes, oud ook vanwege de herkenbare situaties. Een klassieker in de dop!

Mevrouw Wit Konijn, Gilles Bachelet
Davidsfonds, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789059085190


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.