Recensie: Met opa naar de Sint, Stefan Boonen en Marja Meijer

Met opa naar de sint

Sinterklaas komt weer naar Nederland! En Emma en Bram gaan naar de intocht kijken, samen met opa. Maar opa is helemaal vergeten waar de intocht ook al weer was en treuzelt enorm. Daardoor is Sinterklaas al weg als ze bij de kade zijn.  Snel rennen ze naar de markt, waar ze helemaal achteraan moeten staan. Zo zien ze dus geen sikkepit van de intocht, laat staan van Sinterklaas! Met opa naar de Sint was dus niet zo’n groot succes. Gelukkig heeft opa een goed middel om de troost te verdrinken. Samen gaan ze naar een cafe om warme chocolademelk te drinken.

Maar wie komen daar binnen? Sinterklaas en zijn Pieten! Ze hebben het veel te koud, en zoeken een plekje om zich even op te warmen. Dat hebben ze wel verdiend, zo vind de Sint. Maar ja – ze moeten nog heel wat bezoekjes afleggen, en dus ook weer door die kou. Er is echter een betere oplossing, want Sint ziet dat opa ongeveer net zo groot is als hijzelf. Een slim plannetje wordt gesmeed, en opa en de Sint ruilen van kleren. Opa krijgt een baard opgeplakt en samen met de Pieten gaan ze op pad, om alle bezoekjes af te leggen. Samen met Bram en Emma, uiteraard. Dat is nog eens een geweldig avontuur! Jammer genoeg beloven ze aan de Sint dat ze niets zullen zeggen. En ik denk dat ze volgend jaar weer met opa naar de Sint gaan!

Sinterklaas is trouwens ook groot van van dit prentenboek. Hij leest het zelfs voor!

Met opa naar de Sint is een vrolijk en leuk boek. De eerste teleurstelling is natuurlijk groot als Emma en Bram door opa’s toedoen te laat bij de intocht aankomen, maar ook weer heel erg leuk als Sinterklaas en de pieten in het cafeetje binnenkomen. En dat Emma en Bram dan ook nog mee mogen… dat is echt een droom die uitkomt, en iets waar veel kinderen stiekem wel van dromen… De tekeningen zijn eenvoudig en net uitgevoerd, met duidelijke krijtstrepen en tamelijk zachte kleuren. De tekst loopt vlot en is goed leesbaar. Een leuk boek als aanloop naar het Sinterklaasfeest.

Informatie

Met opa naar de Sint, Stefan Boonen

Illustrator: Marja Meijer
Clavis Books, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044825848

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.