logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Mepal bakset Margrethe 5-delig

In 1950 werd de eerste nieuwe beslagkom geproduceerd en werd koninklijke goedkeuring gevraagd om deze kom de naam van koningin Margrethe te geven. De toestemming hiervoor werd verleend in 1954, waarna de beslag kon in drie maten werd gelanceerd op de Deense markt en in het buitenland. De eerste Margrethe beslagkom was nog niet uitgerust met een rubber voet. in 1966 werden er twee maten toegevoegd en de serie. In 2008 werd de serie verder uitgebreid met zes komen in kleinere en grotere maten. Deze zijn inmiddels allemaal voorzien van een rubber voet. Al meer dan 60 jaar is het de gewoonste zaak dat je in huishoudens deze Margrethe Beslagkom tegenkomt. Dat bewijst wel hoe goed het ontwerp is, hoe degeljik de kom en hoe praktisch het gebruik ervan is gebleken.

Inmiddels is de kom ook verkrijgbaar in een set, waarmee je een complete set om het grootste deel van de bedachten toetjes, deegsoorten en welke wordt geleverd met een lekker zware en ergonomisch vormgegeven garde, een stevige spatel, oliekwast (die dankzij zijn stugheid ook perfect te gebruiken is voor bijvoorbeeld boter of zelfs chocolade) en een goed afsluitende transparante deksel. De wat zware kom is perfect in gebruik, en biedt genoeg weerstand om te blijven staan tijdens het gebruik. Met behulp van het deksel kun je de inhoud goed bewaren, deze sluit de inhoud goed af. Handig is dat alle onderdelen in de vaatwasser schoon te maken zijn. Eén ding is duidelijk: de Margrethe is klaar voor de volgende 50 jaar!

Bakset Margrethe, 5-delig, Mepal
Prijs: ca. 32,45 euro

Bekijk dit product bij: Mepal  | Kids at lunch

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] je onze blog al een tijdje gevolgt hebt, weet je dat we fan zijn van de Rosti Mepal Margrethe mengkommen. Het verbaast ons dan ook helemaal niets dat de kommen al zestig jaar verkrijgbaar zijn! De stevige […]

  2. […] we echter de Margrethe met multideksel uitproberen, van Rosti Mepal. We kenden de bak al van de Rosti Mepal Margrethe bakset, en waren al fan van de kom: supersolide, lekker zwaar, en dankzij de rubber voet schuif hij niet […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.