logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mentos Gum Armin van Buuren – Fresh Noise en Mentos Gum Instant Breeze Peppermint en Spearmint


mentos kauwgom-1Kauwgum hoort bij je standaard uitrusting: telefoon, agenda, huissleutels, kauwgum. En in mijn geval een boek, maar misschien prefereren anderen liever een mp3-speler of andersoortig vermaak. Maar ergens aankomen met een slechte adem, dat is écht not done. Mentos is al sinds jaar en dag de Freshmaker. Daarom probeerden we graag hun nieuwe kauwgumvarianten uit!

De eerste is Fresh Noise, waar DJ Armin van Buuren grootst op te zien is. Een pakje kauwgum kost 1,09 euro, en heeft een erg coole verpakking, met een geweldig holografisch effect erin verwerkt. De kauwgum zelf is overigens uitgekozen door Armin himself. De smaak ervan is fris, niet te sterk een behoud zijn smaak lekker lang. In de doordukstrip zitten 12 kauwgums, omhuld in een hard jasje. De verpakking is een cool pluspunt – daar kun je mee gezien worden!

MENTOS_INSTANT_BREEZE_GROENWat vernieuwender zijn de Mentos Gum Instant Breeze blikjes kauwgum. Jazeker, blikjes! In de vorm en van het formaat aansteker. Lekker klein en compact. In ieder blikje zitten maar liefst 20 gums verpakt. Die zijn redelijk klein, zeker in vergelijk met de kauwgum uit de pakjes van DJ Armin van Buuren, maar een flink krachtigere smaak. De smaak is intens en krachtig, maar niet zo sterk dat de tranen je in de ogen springen. Ook deze de smaak van deze kauwgums gaan een flinke tijd mee. Er zijn twee varianten Instant Breeze verkrijgbaar: Peppermint en de krachtigere Spearmint. En… de kauwgum is suikervrij. Dat is handig om te weten, nietwaar? De blikjes hebben echter wel een nadeel: denk je eens in: 20 kauwgummetjes, verpakt in een metalen blikje. En dan een sprintje trekken naar de bus of tram… dat maakt best wel geluid! Ook tijdens het lopen hoor je de kauwgum rammelen als ze los in je tas zitten. In je broekzak echter, of strak verpakt tegen iets anders aan is het geluid nagenoeg verdwenen. De Peppermint had overigens onze voorkeur (het blauwe blikje). Deze is iets minder scherp dan de Spearmint, maar wel iets frisser dan de Armin van Buuren-variant. Hoewel die weer iets groter is, wat weer fijner is in de mond. Lastig kiezen!

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.