logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Men's Health Sexbijbel voor mannen


Sex is goed voor je. Het is de leukste bezigheid denkbaar, geestverruimend, stressverlagend en gezond. Calorieën verbranden aan de lopende band, en geluks- en geslachtshormonen hebben een positieve invloed op je hersenen, organen en spieren. Een man met een goed sexleven is gelukkiger, presteert beter en leeft langer.

Hoewel mannen graag en veel over sex praten, blijft de weg naar het superminnaarschap vol drempels, mysteries en misverstanden. In bloemige taal wordt in de Sexbijbel voor Mannen de anatomie van je eigen penis omschreven, maar ook haar vagina en clitoris. Hierbij maakt Jan Peter Jansen gebruik van veel voorbeelden en humorische zijstapjes. Hij gebruikt echter ook een schrijfstijl die niet de meest toegankelijke is, en dat is ontzettend jammer.

In de Sexbijbel voor mannen lees je over de uitwerking van testosteron en eiwitten op je geslachtsdrift, erectie en uithoudingsvermogen. En natuurlijk over welke invloed de juiste voeding, levensstijl en technieken op jullie liefdesleven hebben. Onderbouwd met de laatste wetenschappelijke feiten wordt het vrouwelijke lichaam omschreven, met aandacht voor haar gevoeligste drukpunten en de weg naar haar vaginale of clitorale orgasme. De ‘droge’ informatie wordt regelmatig aangevuld of onderbroken met een tekstkader, onderin de hoek. Deze zijn wat direct van aard, en met een onfeilbare zekerheid opgeschreven. Daarin blijkt het eerder een soort handleiding dan in de beschrijvende tekst.

Het boek gaat op verschillende manieren in op sex. Voeding, gedrag, lichaamsdelen, allemaal spelen ze hun rol in de sex. Je krijgt dan ook een keur van informatie voor je kiezen, waar je zeker wat mee kunt. De schrijfstijl van Jan Peter Jansen is niet altijd even toegankelijk, en zijn tips zijn uit de hoogte geschreven, maar daarmee kruipt hij wel in de ‘expert’-rol. De humor is wel goed in het boek, en de informatie goed onderbouwd, waardoor de geloofwaardigheid best hoog ligt. De leuke handleiding voor de moderne man die het maximale uit zijn favoriete bezigheid wil halen.

Men’s Health Sexbijbel voor mannen, Jan Peter Jansen
LEV uitgevers, maart 2012, 272 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789400501355


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.