logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mens erger je niet! vloerspel, Jumbo spellen


mens erger je niet

Mens erger je niet ken je vast wel als bordspel. Of als één van de vele varianten die er inmiddels op gemaakt zijn: huisje, boompje, beestje, een Disney-variant, of misschien nog een heel andere versie. Maar zo groots als deze zul je ‘m nog niet vaak zijn tegengekomen: het is een mat geworden, met een afmeting van 130 x 93 centimeter! En daarmee kun je Mens erger je niet! op het strand spelen, in de tuin, op de camping, of tijdens een picknick. Of gewoon binnen, in de kamer, op de vloer! De mat is degelijk en zwaar uitgevoerd, met een zilveren, foam onderkant en een gladde polyester bovenkant, waarop de verschillende velden zijn afgebeeld.

DSC_0107

De stenen zijn er in vier kleuren, geel, rood, zwart en groen. Ze zijn jammer genoeg hol, en niet zo stevig. Bij het uitpakken van ons testexemplaar was er al een schilfer van één van de stenen, en konden we bij twee andere stenen de bovenkant er zonder problemen afpakken (en weer vastklikken). De dobbelsteen is ook groter dan normaal, lekker zwaar en hoekig. Rol je ‘m over het kleed, dan heb je door het lage gewicht van de stenen wel het risico dat je ze wegschuift. Bij dit spel gaat het natuurlijk om het grote formaat, en dat komt helemaal tot zijn recht. Waar kinderen soms een beetje verveeld opkijken als je het spel uit de kast pakt, deze is echt spectaculair. En het spel is ook onverminderd spannend, kan ik je vertellen. Wij hebben inmiddels meerdere potjes gespeeld waarbij het vaak een echte nek-aan-nekrace was. Een geweldige manier om kinderen een beetje weerbaar te maken tegen tegenslag, bekend te maken met spelregels en natuurlijk om plezier te hebben!

Mens erger je niet vloerspel, Jumbo
Prijs: 17,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.