logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Meneer Tijger wordt wild, Peter Brown


9789025757724.jpg meneer tijger wordt wild

Meneer Tijger woont met allemaal dieren in een stad. Jazeker, soms doen dieren dat. Ze dragen allemaal nette pakken en lopen op twee poten. Als echte heren en dames gaan ze met elkaar om, en daarmee is iedereen heel tevreden. Maar bij Meneer Tijger knaagt er iets. Iets wringt, iets klopt er niet.

Meneer Tijger wil doen wat hem beter ligt: tijger zijn! En dus gaat hij langzaamaan steeds iets wilder doen, steeds iets vrijer. Hij begint met het lopen op vier poten, maar voor hij het weet zwemt hij zonder kleden in de stadsvijver en brult hij vanaf een bankje! Op naar het bos dus, waar hij helemaal wild kan zijn.

Heerlijk! Jammer genoeg is hij de enige in het bos. Hij begint zich te vervelen! Langzaam maar zeker begint het stadse leven hem toch weer te trekken, en keert hij terug. Maar… wat zien hij daar? Meneer Tijger wordt wild, en daarmee heeft hij een kleine revolutie ontketend!

Meneer Tijger wordt wild is een heel erg leuk boek, dat kinderen zeker zal aanspreken. Die moeten namelijk hun wilde haren verliezen en steeds meer in het gareel van de maatschappij lopen. Peter Brown vind dat eigenlijk onzin, zo lang je maar een mooie balans vind tussen wild doen en je netjes gedragen. De tekeningen zijn sober en strak getekend en warm, losjes ingekleurd.

Meneer Tijger wordt wild, Peter Brown
Gottmer, juli 2014, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789025757724


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.