Recensie: Meneer Haas en Mevrouw Beer zijn jarig, Frauke Weldin en Christa Kempter

9789051162929 Meneer haas en mevrouw beer zijn jarig

In het hartverwarmende prentenboek Meneer Haas en Mevrouw Beer zijn jarig mogen we weer een tijdje meelopen met het lieve tweetal. Want al eerder mochten wij van CooleSuggesties eens meekijken met de twee bijzondere dieren, die samen in één huis wonen. Ze zijn echter beide niet alleen anders van uiterlijk, maar ook van binnen zij het twee tegenpolen.

Binnenkort is er iets bijzonders: Meneer Haas is jarig! En dat moet gevierd worden. Ieder op hun eigen manier, natuurlijk. Voor Meneer Haas hoeft het niet zo zeer, het vieren van een verjaardag. hij wil het liefst een lekker rustig dagje alleen, even rust en ontspanning. Maar dat gaat niet zo maar, wat Mevrouw Beer vindt juist dat je een verjaardag moet vieren! En dat is natuurlijk wel wat anders. Ze doet haar best op een verjaardagstaart, en vraagt ook haar broers om even langs te komen op de verjaardag van Meneer Haas.

Maar dan gebeurt er iets raars: hij viert zijn verjaardag helemaal niet, maar krijgt wel van een heleboel mensen cadeautjes! En hoe zeer Mevrouw Beer het Meneer Haas ook gunt, wordt ze toch wel een beetje erg jaloers… al die cadeautjes… zij wil ook jarig zijn!

Meneer Haas en Mevrouw Beer zijn jarig is een lief prentenboek over jarig zijn, verschillende manieren van vieren, en natuurlijk cadeautjes en jaloezie. Het is schitterend getekend, met mooie, zachte prenten over twee pagina’s, waarin de tekst is verwerkt. Het verhaal leest makkelijk en snel weg, waardoor er veel mogelijkheden zijn om naar de platen te kijken, te zoeken en te dromen over hun eigen verjaardag!

Meneer haas en mevrouw beer zijn jarig, Frauke Weldin
De Vier Windstreken, februari 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051162929

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.