logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Meisjes met dromen, Paulien Andriessen

Meisjes met dromen Soms hebben mensen grote vondsten gedaan die de hele wereld hebben beinvloed. Soms met belangrijke dingen, soms gewoon voor de leuk. Maar hoe komen die grote geesten ertoe om zich helemaal op een en hetzelfde ding te storten? Dat wordt omschreven in het boek Meisjes met dromen, geschreven door Paulien Andriessen. Opvallend is trouwens dat veel van deze meisjes, die heel grote ontdekkingen hebben gedaan, lang niet altijd droomden van het ding waarin ze uiteindelijk excelleerden. Lees in dit boek de leuke en bijzondere geschiedenis van bijvoorbeeld Coco Chanel en Marie Curie, maar ook over de ontdekkingen die Maria Sibylla Merian heeft gedaan over de ontwikkeling van rupsen, of de volhardendheid van Beatrix Potter. Meisjes met dromen is een inspirerend boek over het maken van een carriere en het vastberaden doorgaan met dat wat je zo graag doet. Soms weet je dat al in je vroege jeugd, maar soms kom je daar ook gewoon achter door het eerst te proberen. Ook al heb je dus geen vaste droom, dan is dat helemaal niet erg, zo blijkt. Soms moet je gewoon een gokje wagen en iets uit te proberen, om er vervolgens achtert de komen dat je er heel goed in bent. Of wanneer je iets wil weten maar niemand neemt je serieus – gewoon doorgaan! Dankzij het boek Meisjes met dromen krijg je een leuk beeld van enkele belangrijke vrouwelijke personen, in verschillende disciplines. Er blijkt ook uit wat de positie was van veel vrouwen in vroeger tijden: vaak werden vrouwen gewoon niet serieus genomen, en moesten ze zich maar gewoon bezighouden met het huishouden en de kinderen. Gelukkig is die tijd lang verleden tijd, en krijgt iedereen dezelfde kansen. De lessen uit dit boek zijn overigens niet alleen voor jongens of meisjes: die zijn universeel!

Informatie

Meisjes met dromen, Paulien Andriessen
Illustrator: Paulien Andriessen Clavis, 100 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789044826029

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.