logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mega Bloks First Builders draagbare bouwtafel met blokken


mega bloks first builders bouwtafel

Dat bouwen een ongelofelijke aantrekkingskracht heeft op kinderen weet iedereen. Bouwen heeft een goede invloed op kinderen: het zorgt voor een verbeterde fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, ze kunnen er een stukje rollenspel in kwijt, logisch beredeneren… waarom zou je ze dan niet laten bouwen? Voor de jongste kinderen heeft Mega Bloks een schitterende serie: de First Builders. De serie bestaat uit verschillende dozen, waaronder een heuse prinsessendoos, een tas met roze bouwblokken, maar natuurlijk ook auto’s en felgekleurde ‘stoere’ blokken voor de jongens.

Wijzelf mochten de bouwtafel uitproberen. Een superhandige koffer, die ook dient als bouwplaat (met weg) en opbergdoos! Eerst maar even goed neerzetten. Aan één kant van de koffer vind je een blauwe poot, die je kunt draaien. Zet het tafeltje neer, en je zult merken dat de poten zich solide vastklikken. Om ze weer dicht te klappen moet je met twee vingers op de bovenkant van de poot duwen (daar zit een soort vergrendeling) waarna je de poot kunt inklappen. Bij het klappen klikt de poot stevig vast op een uitstulping. Heb je de poten uitgeklapt, dan staat de tafel stevig. De poten staan iets naar buiten, waardoor de kinderen zelfs op het tafelblad kunnen leunen.

De bovenkant van de tafel bestaat uit vier delen. In het midden van deze vier delen vind je een kruis. Draai het kruis een stukje, en je kunt de platen weghalen. Daaronder zie je… de stenen! In de set zitten een aantal verschillende vormen en kleuren blokjes. Een poort, smalle blokjes, brede, hoge en lage: genoeg om leuke bouwwerkjes van te maken. Ook vind je in de bak een poppetje en een auto. Je kunt er voor kiezen om alle beschermplaten even weg te halen, of om er een paar te laten zitten. Een minpuntje: de boden van de bak is ook de onderkant van de tafel. De uitstulpingen, die gebruikt worden om de tafelpoten mee vast te klikken, zijn hierin duidelijk aanwezig. Een ‘gladde’ bak was eenvoudiger geweest – vooral met het opbergen is een beetje lastig. Hoe dan ook: tijd om te bouwen!

Met alle platen weer op de tafel heb je meteen een basisplaat. De blokken zijn groot, en van stevig kunststof. De blokjes zijn vrijwel niet in de duwen, en echt stevig. Op de bovenkant van iedere blok zit een grote nop, die in de onderkant van een andere blok past. Ook de basisplaat is hiervan voorzien: in het midden en aan de zijkanten vind je deze noppen. Daartussen loopt een weg met twee sporen, waar het autootje precies in past. Het poppetje past op de blokken, maar is ook te plaatsen in de auto. Tijdens het bouwen valt op dat er een fijne weerstand is. De blokken laten zich makkelijk op elkaar stapelen, maar zitten ook stevig genoeg vast om als bouwwerk op te pakken. En wat blijkt? Ook oudere kinderen vinden het speelgoed ontzettend leuk! Zelfs mijn kinderen (4 en 6 jaar) hebben een flinke tijd met de tafel gespeeld, en gebruikt in hun normale spel. Bouwen blijft interessant, en dan maakt het niet zo veel uit waarméé je bouwt. De First Builders van Mega Bloks zullen echter een geweldige kennismaking zijn met bouwblokken, en gegarandeerd worden voor dagen speelplezier.

First Builders draagbare 3-in-1 bouwtafel, Mega Bloks
Prijs: 44,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.