logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mees Kees langs de lijn, Entertainment One


Mees Kees langs de lijnDe boeken van Mees Kees zijn op iedere school wel te vinden. Het moet dus raar zijn wil je de verhalen van deze bijzondere stagiaire niet kent! Maar ken je de boeken niet, dan ken je vast één van de films die naar aanleiding van die boeken zijn gemaakt. Mees Kees, Mees Kees op Kamp of Mees Kees op de Planken… en nu natuurlijk Mees Kees langs de lijn, want er zijn genoeg verhalen over meester Kees te vinden om geweldige films mee te maken.

Vier keer is scheepsrecht

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de tweede en derde film van Mees Kees wat minder vond. De eerste was briljant, maar in Op Kamp en Op De Planken mistte een beetje vaart, het kwam soms wat traag op gang. Daar is nu gelukkig weer verandering in gekomen: wellicht komt dat ook omdat de hele cast is veranderd: er zijn bijna allemaal nieuwe spelers actief, en dat zorgt natuurlijk weer voor een nieuwe dynamiek in de film.

Het verhaal

In Mees Kees langs de lijn heeft de meester natuurlijk weer te maken met een heel strenge directeur, juffrouw Dreus. Zij heeft meester Kees niet echt hoog zitten. Als hij dan ook nog een enorme kartonnen tijdmachine in zijn klas heeft staan voor het Project Toekomst, laat ze hem dat ook zeer zeker weten. Nee, neem dan meester Frits, die meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi. Dat zou een goed plan zijn voor zijn klas! Alleen… weet Kees helemaal niets over voetbal. Gelukkig laat hij dat niet in de weg staan. Met hulp van de leerlingen in zijn klas weet hij er zo veel mogelijk van te maken.

Problemen

Totdat de moeder van Kees haar heup breekt. Dat zorgt voor een flinke kink in de kabel. Kees woont namelijk nog bij zijn moeder, en eerlijk gezegd… doet zij heel wat voor haar zoon! Hij zit dus letterlijk met zijn handen in het haar. De lesvoorbereidingen, het voetbaltoernooi, het huis dat moet worden aangepast zodat zijn moeder naar huis kan, hun hond Harvey die moet worden verzorgd en uitgelaten… door directrice Dreus wordt hij dan ook naar huis gestuurd. Ze zorgt voor een vervanger in de klas en zelf gaat ze het team coachen. Maar dat is helemaal geen succes! Gelukkig weten de kinderen uit zijn klas hoe ze dit probleem kunnen oplossen. Denken ze.

Conclusie over Mees Kees langs de lijn

Mees Kees is weer helemaal terug! Waar de vorige twee films niet helemaal goed uit de verf kwamen, heeft deze weer een sprankelende energie zoals je die ook in de eerste film tegenkwam. De onervaren en verlegen meester Kees probeert alles goed te doen, maar komt zichzelf al snel tegen. Gelukkig heeft hij zijn klas mee en laten zij zien dat je altijd voor elkaar klaar moet staan. In goede tijden, maar ook in mindere. Door: CooleSuggesties Score: Mees Kees langs de lijn krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Mees Kees langs de lijn, Entertainment One
Tijdsduur: 01:19, familie. Leeftijd: vanaf alle leeftijden.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.