logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Meer weten over je lichaam, Katie Daynes en Colin King

Volg je eten terwijl het zich door je lichaam verplaatst. Haal diep adem en onderzoek je longen. Verbaas je over wat je hersens allemaal kunnen. Dit spannende boek, vol levensechte illustraties en fascinerende flapjes, onthult de geheimen van jouw fantastische lichaam.

Dit boek toont je in woord en beeld hoe het menselijke lichaam werkt. De illustraties zijn groot en overzichtelijk, en hebben wat weg van wetenschappelijke tekeningen, waardoor ze direct geloofwaardig overkomen. Achter talloze flapjes (50, om precies te zijn) kom je nog meer te weten: hierachter vind je een stukje verdieping van het besproken onderwerp (botten en spieren, hersens, bloed pompen, etc.). Middels deze duidelijke splitsing kom je niet alleen te weten hoe je lichaam in elkaar zit, maar ook hoe het samenwerkt om bepaalde doelen te realiseren, en hoe bepaalde processen zich in je lichaam afspelen. De teksten zijn duidelijk en informatief: eenvoudig geschreven, maar niet kleinerend of bewust vereenvoudigd. Een leuk en leerzaam boek dus, zowel voor de kinderen als ook een kleine opfrisbeurt voor de ouders.

Meer weten over je lichaam, Katie Daynes en Colin King
Baeckens books, maart 2007, 15 pagina’s, paperback.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9780746086216

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] de serie Meer weten over… (afval en recycling, dinosaurussen, de luidruchtige middeleeuwen, je lichaam)  is nu Hoe de dingen werken verschenen, met meer dan 90 flapjes die de kinderen een diepere blik […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.