logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Meer weten over Dinosaurussen, Alex Frith

Miljoenen jaren lang bevolkten dinosaurussen de aardbol. Verstop je in het struikgewas en speur onder rotsblokken om te zien hoe zij leefden, en kijk toe terwijl hongerige dinosaurussen tot actie overgaan.

Een tijdje terug schreef ik al over Meer weten over de luidruchtige middeleeuwen en Meer weten over je lichaam van dezelfde uitgever. In Meer weten over dinosaurussen is het wat minder wetenschappelijk allemaal, en zeker minder luidruchtig, hoewel een boek over dino’s zich natuurlijk prima zou lenen voor spannende geluiden en geluidsopnames van oerwouden en nooit-gehoorde wezens. Maar dat het wat minder wetenschappelijk onderlegd is allemaal wordt ook al duidelijk gemaakt in de eerste pagina’s: want hoewel het natuurlijk niet volledig giswerk is, komt er wel een ruime mate van inschattingsvermogen bij kijken: geleerden hebben immers enkel de fossiele botten en hun kennis over de huidig levende wezens, om zo het lichaam van een dino samen te stellen, waarna ze gissen hoe het dier geleefd heeft. Dat gezegd hebbende, gaat het boek snel de diepte in, waarbij het verteld over de belangrijkste (of beter: bekendste) dinosaurussen die er tijdens bepaalde tijdperken leefden. hierbij wordt een duidelijke tijdslijn vastgehouden. Het leuke ook an dit boek zijn de vele flapjes die het rijk is: kinderen vinden het nu eenmaal erg leuk om ze om te draaien, en te kijken wat er onder schuil gaat. In dit geval zijn dat vergrotingen, dwarsdoorsnedes, scenario’s of bepaalde eigenschappen die de dino’s kenmerkend maken. Hierdoor is het een erg leuk en vooral ook interactief en leerzaam boek voor iedereen die geïnteresseerd is in dino’s!

Meer weten over dinosaurussenAlex Frith
Usborne, uitgegeven, 15 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9780746086247

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] magnetrons en vele, vele andere machines.Uit de serie Meer weten over… (afval en recycling, dinosaurussen, de luidruchtige middeleeuwen, je lichaam)  is nu Hoe de dingen werken verschenen, met meer dan 90 […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.