logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Medical Mysteries: New York Emergency Room cooperatief mysteriespel

Medical Mysteries: NEW YORK Emergency Room neemt je mee naar een hectische wereld vol snelle beslissingen en moeilijke keuzes. Heb jij het in je om levens te redden? Daar ga je achter komen in dit coöperatieve mysteriespel! Het is namelijk aan jullie om de Emergency Room (de spoedeisende hulp) draaiende te houden tijdens een drukke nacht in The City That Never Sleeps.

Race tegen de klok

Bij medische feiten is het altijd een race tegen de klok. Hoe eerder je weet wat er aan de hand is, des te eerder kun je beginnen met de behandeling. De eerste vraag bij iedere patiënt is dan ook: wat is er mis… en wat veroorzaakt de symptomen? Hoe ga je daar mee om? Bij een verkeerde diagnose kun je het probleem alleen maar erger maken, maar steek je te veel tijd in een patiënt, dan kun je iemand anders niet helpen. Het is daarom dat je per patiënt slechts 12 acties uit uitvoeren. Keuzes, keuzes….

Testkees als tutorial

Voor je begint met het spel, is het slim om de tutorial te spelen aan de hand van een casus met de voorbeeldpatient: laten we die Kees noemen. Zo leer je de basis van het spel kennen en weet je hoe je om moet gaan met nieuwe patiënten. De gegevens van deze patiënten zitten allemaal in een envelop, waaronder ook de medische gegevens. Denk daarbij aan het patiëntendossier en het intakegesprek, zodat je alle informatie voorhanden hebt om een goede diagnose te stellen. Let daarbij vooral op verborgen aanwijzingen – die soms akelig goed verstopt zitten in de tekst. Aan de hand daarvan kun je tests uitvoeren en specialisten raadplegen, maar iedere actie kost tijd… en die heb je niet veel. Aan de hand van een boekje met resultaatcodes wordt je geleid naar verhaalkaarten en statuskaarten om de zien of je de goede kant op gaat. Uiteindelijk rond je ieder dossier af met een eindrapport, dat je controleert om te zien of jij en je team goede zorgen hebt verleend aan de patiënt.

Medische kennis?

Je zou denken dat je voor een spel als Medical Mysteries de nodige kennis van het menselijk lichaam, ziektes en verwondingen nodig hebt, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Wellicht heb je met een goede medische basis een kleine voorsprong, maar als je genoeg ER, House of andere ziekenhuisseries hebt gezien, zul je vast wel wat termen herkennen. bovendien kun je steunen op informatiebladen, waar je tekst en uitleg vind over aandoeningen of onderzoeken. Lees die goed door, ook daar vind je soms verborgen aanwijzingen! Dit spel gaat eerder over verbanden leggen en deduceren dan om het laten zien van je medische skills.


Ga direct naar Medical Mysteries: New York Emergency Room op BOL.com.

Recensie over Medical Mysteries: New York Emergency Room

Medical Mysteries: New York Emergency Room is een cooperatief spel: je speelt het in je eentje of met maximaal 4 personen. Zoals gezegd is het ook zonder medische kennis prima en leuk om te spelen, hoewel het spel natuurlijk niet echt herspeelbaar is (als je het geheim kent, ken je het geheim!). Wat dat betreft valt het spel echt in de categorie ‘escape rooms’. Dankzij het boekje en de verhaalkaarten en statusoverzichten is het spel zelfregulerend en kun je direct zien hoe het met je patiënt gaat of krijg je nieuwe aanwijzingen waar je verder mee kunt. En dat is knap spannend, aangezien je per patiënt maximaal 12 handelingen/acties ter beschikking hebt!

Score: 8


Informatie

Titel: Medical Mysteries: New York Emergency Room
Uitgever: Identity Games
Genre: cooperatief spel
Tijdsduur: 60 minuten.
Voor 1 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 14 jaar.
Adviesprijs: 24.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.