logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Meccano Micronoid Socket

meccano-meccanoid-big

Ben je bekend met Meccano? Die metalen en kunststof plankjes, schroefjes en moertjes die je in elkaar kunt zetten voor geweldige bouwwerken? Dan ben je vast ook bekend met de Meccano Robots, zoals de G15! Welnu: voor de kleinere projecten is er nu ook een kleinere robot beschikbaar. Met wat minder functies weliswaar, maar dat maakt hem echt niet minder cool. Het gave aan de Meccano Micronoids is namelijk dat ze juist meer een eigen willetje hebben. De kleine robots spelen er dus lustig op los, samen met elkaar – en met jou!

meccano-meccanoid-zijkant
Bouwpakket

Het eerste dat je moet doen met dit meccanopakket is hem natuurlijk in elkaar zetten. In de doos zitten 123 onderdelen die je met de meegeleverde schroefjes aan elkaar kunt verbinden. Het belangrijkste onderdeel van de Meccano Micronoid is echter wel het hoofd. Met vier batterijen als energiebron breng jij jouw robotje tot leven. Dat zie je, dat hoor je, dat ervaar je. Het in elkaar zetten zal je ongeveer drie kwartier aan tijd kosten, en een beetje geduld. De moertjes en schroefjes zijn niet al te groot en zijn soms wat lastig te bereiken tijdens het monteren van je bouwpakket.

Interactief

Zoals ik al zei is het coole aan de meccano Micronoid is dat hij zo ontzettend interactief is. Daarbij hoef je niet moeilijk te doen met allerlei apps en programmeer functies maar heb je ze gewoon direct bij de hand. Boven op het kopje van je meccano Micronoid robot zitten namelijk zes verschillende knopjes. Het belangrijkste knopje daarvan is de selectieschuif, waarmee je de modus van je robot instelt. Er bestaan vier verschillende standen. De meest rechtse stand is ook de rustigste stand: de slaapstand. Dan staat hij gewoon uit. Schakel je hem een stapje naar links, dan kom je in de programmeermodus. Je kunt dan zelf bepalen hoe je Micronoid robot gaat bewegen. Dat kun je instellen met behulp van de andere vijf knopjes, waarmee je hem naar voren kunt laten lopen, naar links of rechts kunt laten draaien en zelfs een wandelingetje kunt in programmeren. Schakel je de selectieknop nog een stapje naar links, dan staat hij boven een muzieknoot. Je robot zal dan luisteren naar de omgevingsgeluiden en vrolijk dansen als hij muziek hoort. De lichtgevende ogen reageren dan ook door op het ritme te knipperen. De meest linkse stand van het selectieknopje is een vraag en antwoordfunctie. Je kunt jouw robot een vraag stellen, waarna hij zal reageren met een ja of een nee.

meccano-meccanoid
Coole gadget

De meccano Micronoid is wat ons betreft een super coole gadget. Bizar hoeveel functies heeft de kleine robot niet, maar dat is ook helemaal niet erg. Dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het grappige karakter van de robotjes. Meccano heeft ook wel ingezet op de schattigheidsfactor van deze robots. Ze zien er klein en teer uit, en ook bewegen ze erg grappig: door met hun armen heen en weer te zwiepen!

Conclusie over Meccano Micronoid

Coole robot met een eigen willetje, die Meccano Micronoid. Bereid je voor op kleine schroefjes!
Geschreven door: CooleSuggesties
Waardering: Meccano Micronoid krijgt 4.4 van de 5 punten.

Informatie

Micronoid, Meccano
Prijs: 49.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.