logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Maze runner 2: Scorch Trials


maze runner scorch trials De Maze Runner is al sinds jaar en dag één van de meer succesvolle boekenseries voor young adults. Toen het eerste boek uit de serie verfilmd was bleek dat een ontzettend groot succes te zijn. Een verfilming van het vervolg kon dan ook niet uitblijven, en die hebben we zojuist bekeken. Wat een spektakel zeg! De spanning en onzekerheden uit het boek zijn op geweldige wijze verfilmd. In Scorch Trials weet je nog steeds niet wat er allemaal gebeurd is, wat er waar is en wat er nog gaat komen. van die onduidelijkheden en onzekerheden wordt dankbaar gebruik gemaakt door je telkens op het verkeerde been te zetten. Dat beleef je mee vanuit hoofdpersoon Thomas en zijn Gladers: Thomas, Teresa en Newt. Want je weet natuurlijk dat ze in het eerste deel zijn ontsnapt uit het Labyrinth, waarna ze tot de conclusie zijn gekomen dat ze verwikkeld zijn in een felle strijd, waar ze vanuit het Labyrinth niets hebben meegekregen. Een aantal Maze Runners hebben die ontsnapping helaas niet overleefd, maar Thomas en zijn vrienden hebben het geluk gehad om opgepikt te worden door mensen die hen voorhielden het beste met ze voor te hebben. Ze worden meegenomen naar een geheime basis, waar ze afgezonderd worden van de rest en aan een strak schema worden gehouden. Dat is vreemd, zeker voor een groepje vrijheidsstrijders. Er blijkt dan ook veel meer aan de hand te zijn, en Thomas gaat daar naar op zoek. Dan blijkt al snel dat hun nieuwe vrienden helemaal geen vrienden zijn, maar onder een hoedje spelen met de vijand, WCKD. En zo gebeurt het dat Thomas en de andere maze runners weer proberen te ontsnappen. In een woestijn (the scorch – de schroei in het Nederlands), waar het krioelt van zombies en overlevenden die leven van het verdriet van anderen. Geen fijne plek om te overleven, en zeker een lastige plek om te overleven. Tijdens hun zoektocht naar een groep rebellen maken ze dan ook een paar nieuwe vrienden, maar heel wat meer vijanden. Een spannende speurtocht en een pittig kat-en-muisspel door de woestijn volgt, met snelle achtervolgingen, een paar zenuwslopende momenten en een indrukwekkend verhaal – zeker als je nog niet bekend bent met de boeken zul je de film zeker een paar keer kunnen kijken en telkens nieuwe dingen ontdekken. Op naar het derde en laatste deel uit deze trilogie!    

Informatie

Maze runner: Scorch Trials, 20th century fox Tijdsduur: 129 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 16 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.