logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mathable Deluxe, Wooky Entertainment

mathable deluxe

Mathable is een serie rekenspellen, dat in Mathable Deluxe zijn oorsprong heeft gevonden. De regels zijn heel eenvoudig: het spel bestaat uit houten blokjes, met daarop een cijfer, vier houten plankjes waar je ze op kunt zetten, een stoffen zak waar alle blokjes in kunnen en een spelbord. De blokjes zijn van heel licht hout gemaakt, en netjes en helder bedrukt. Een miniem minpuntje zijn de plankjes waar je ze op moet zetten. Die had een iets grotere uitsparing mogen krijgen, zodat de stenen wat beter blijven staan. Zo. Minpunt benoemd!

Dat spelbord heeft wel wat weg van een Scrabblebord: het bestaat uit vierkantjes, met soms een 2x, 3x of rekenkundig symbool (+, -, x of :). In het midden van het spelbord leg je vier blokjes neer. Je kunt nu – in een horizontale of vertikale lijn – zelf blokjes neerleggen. Dat moet de uitkomst zijn van een som. Ligt er bijvoorbeeld een 2 naast een 4, dan mag je 8 (4×2), 6 (4+2), 2 (4:2 of 4-2) neerleggen. Enzovoort! Je beurt duurt net zo lang tot je niets meer kunt. Bij de vakjes met een rekenkundig symbool wordt het je makkelijk – of juist moeilijk gemaakt. Die zegt je namelijk welke som uitgevoerd moet worden. En dat beperkt je mogelijkheden nogal!

mathable deluxe spelbord

Mathable is echt ontzettend leuk. Het is een heerlijke manier om met cijfers en hoofdrekenen bezig te zijn. Niet alleen goed en leuk voor kinderen om hen op een speelse en dynamische manier vertrouwd te maken met rekenen, maar ook voor volwassenen is het soms knap lastig om je blokjes kwijt te raken. Verslavend is het zelfs te noemen!

Mathable Deluxe, Wooky Entertainment
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 30-45 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.