logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Masterchef deel 2, Janny van der Heijden

12 MasterChefs in spe gingen de ultieme kookstrijd met elkaar aan. Zij kregen de meest onmogelijke opdrachten voor hun kiezen, waarbij ze werden beoordeeld door de onverbiddelijke, maar eerlijke jury bestaande uit Peter Lute en Alain Caron.

MasterChef – Het kookboek deel twee laat je nog een keer genieten van alle mooie momenten uit het tweede seizoen. Bereid de prachtige gerechten van de kandidaten, maar vooral ook van de diverse (internationale) topchefs – onder andere Jonnie Boer en François Geurts – die hun opwachting maakten en de deelnemers de fijne kneepjes van het vak vertelden/

MasterChef – Het kookboek deel twee biedt ruim 75 recepten, voor voor- en hoofdgerechten met vlees, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte en desserts. Maar dat is niet alles, want aan recepten alleen heb je niet genoeg: je moet ook weten waarom je bepaalde ingrediënten of technieken gebruikt. Daarom is er in dit boek ook ruime aandacht voor verschillende ingrediënten en technieken. Zo is er bijvoorbeeld veel aandacht voor kruiden en specerijen: waar komen ze vandaan, wat kun je er mee? Maar ook maak je in Masterchef deel twee kennis met de wereld van eetbare bloemen, vertelt je de geheimen van een mooi opgemaakt bord en laat zien dat sauzen en vinaigrettes een gerecht kunnen maken en breken.

Kortom: ga aan de slag en ontdek de MasterChef in jezelf!

Masterchef deel 2, Janny van der Heijden
Karakter uitgevers, november 2011, 204 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789045202235

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.