logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Marcel's Green Soap. Milieubewust je huis schoonmaken!


Marcel's green soap

Een schoongemaakt huis is altijd een genot om door heen te lopen.En dat is eigenlijk best raar, want vaak (hopelijk) kun je niet echt zien dat er is schoongemaakt. Het zijn vaak die kenmerkende geuren van schoonmaakmiddelen die de echte beleving in je losmaken. Mensen met een wat gevoeliger reukorgaan weten echter ook dat die zee aan schoonmaakmiddelengeur behoorlijk adembenemend kan werken. Letterlijk! Dat zet je wel een beetje aan het nadenken: waar ruikende schoonmaakmiddelen eigenlijk naar? En welke chemische krachten komen kijken bij jou poets-inspanningen? Gelukkig zijn er soms productontwikkelaars die zich afzetten tegen de gevestigde orde. Zo mochten wij onlangs aan de slag met de producten van Marcel’s Green Soap: volledig natuurlijke schoonmaakmiddelen zonder kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en zuren.

Het ontbreken van al die toevoegingen zorgt er voor dat de schoonmaakmiddelen van de Nederlander Marcel Belt 99% afbreekbaar zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu, maar ook voor jezelf. Want jij bent natuurlijk ook onderdeel van het milieu, en door het ontbreken van echt bijtende zuren, chloor en ammonia is het veilig voor je huid. Je handen blijven heerlijk zacht! De middelen maken door het gebruik van speciale zouten en andere reinigende bestanddelen die moeder natuur voor in petto heeft bovendien geweldig schoon.

Maar hoe zit het dan met die kenmerkende schoonmaakgeuren? Tja, die zul je er bij moeten denken. Want die sterke geuren zijn met Marcel’s Green Soap dus echt wel verleden tijd. In plaats van chloor en ammonia ruikt ons huis nu heerlijk naar een mix van de geweldige geurcombinaties die het assortiment rijk is, zoals Basilicum & Vetiver gras, Radijs & Bergamot, Lavendel & Kruidnagel, Patchouli & Cranberry, Sandelhout & Kardemom en Sinaasappel & Jasmijn. De geuren komen tot stand door middel van extracten van deze kruiden, bloemen en vruchten. Geen chemische imitaties dus, maar het echte werk!

Met Marcel’s Green Soap kun je je hele huis onder handen nemen. Er is een 500 ml fles afwasmiddel, die ontzettend lekker ruikt en flink schuimt. De zeep laat een zacht gevoel achter op je handen, en laat je afwas heerlijk ruiken. Daarnaast kun je kiezen voor een handzeep, in een pompflacon van 250 ml. Volgens onderzoek zijn mensen die hun handen vaak wassen gelukkiger, en dat zal met deze fijne zeep zeker het geval zijn. Daarnaast is er een fles allesreiniger van 750 ml en een kant-en-klare allesreiniger-spray van 500 ml. Vooral die spray is een briljante zet, die fles wordt vaak gebruikt! Zo hoef je niet eerst meer een emmer te zoeken, een sopje te maken (en daarna weer alles op te ruimen).

Marcel’s Green Soap zijn producten die je echt eens moet proberen en vooral moet ruiken. Dat ze goed zijn voor het milieu is natuurlijk een groot pluspunt, maar ze maken in eerste instantie je huis goed schoon. Een klein minpuntje is de eenduidige lijn aan bestickering. Ik moet bekennen dat ik in het begin wel eens een scheut allesreiniger in het afwaswater had gedaan toen ik de flessen nog niet zo goed uit elkaar hield, en da’s toch vervelend!

Marcel’s Green Soap
Prijs: vanaf 3,49 euro

Marcel’s Green Soap is vanaf midden februari te koop in alle winkels van de Tuinen en bij Marqt. Meer informatie: www.greensoap.nl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.