logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mani – de 100% natuurlijke snack


Mani

Gezond eten is hipper en lijkt belangrijker dan ooit (want gezond eten was natuurlijk altijd al belangrijk). Een prettige bijkomstigheid daarbij is dat veel mensen ook weer terug willen naar de basis: natuurlijke, eerlijke ingrediënten die het liefst zo min mogelijk bewerkt zijn. Dat merk je aan de maaltijden, maar ook aan de snacks die we kunnen eten. Mani is zo’n natuurlijk snack. De kleine en kleurrijke zakjes zijn volop verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en Plus (ca. 3 euro). Je koopt ze dan in een 3-pack. Je kunt ze echter ook los kopen in zakjes van 50 gram, daarvoor kun je terecht bij AH to go, Kruidvat, Shell, BP, Esso en verschillende cateraars (ca. 1,50 euro).

De zakjes zijn gevuld met de belangrijkste grondstoffen die moeder natuur ons te bieden heeft. Daarbij moet je in dit geval denken aan een mix van gedroogd vruit en noten, die qua smaak en textuur heerlijk bij elkaar passen. En dat het gezond is: 1 zakje zorgt voor 1/5 van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit! De ingrediënten zijn nagenoeg onbewerkt voor ze het zakje in verdwenen. Er zijn geen zout, transvetten of kunstmatige smaak- of kleurstoffen aan toegevoegd. Conserveringsmiddelen evenmin, maar dat is ook niet gebruikelijk bij noten en gedroogd fruit.

Vooralsnog is Mani er in twee varianten te koop, Sweet Cocktail en Berry & Nuts. De eerste is heerlijk zoet, waarbij amandelen, cashewnoten en pistachenoten aangevuld worden met lekker zoete ananas, papaya en rozijnen. Vooral de papaya zijn echte zoetmakers natuurlijk, en dit is dan ook voor de echte zoetekauwen erg geschikt. De Berry & Nuts is een mix van bessen en noten. In dit geval worden amandelen en pistachenoten gemengd met de superfoods cranberries en gojibessen. Daarnaast kom je pompoenzaden en rozijnen tegen. Heerlijk en verfrissend!

Meer weten over Mani? Bezoek hun website: www.manidaily.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.