logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: het Manga werkboek: Chibi’s, Christopher Hart


manga werkboek chibi

In het manga werkboek: chibi’s leer je hoe je die grappige wezentjes en persoontjes tekent van de vrolijke kant van de mangawereld. Dat doet de schrijver, Christopher Hart, op een heel bijzondere en toegankelijke wijze. Het boek is dan ook een echt werkboek, waarin je zelf volop kunt tekenen en schetsen.

De opbouw in de lessen is niet altijd even duidelijk en helder. Begrijp me niet verkeerd, het is een leuk en makkelijk boekje. Er staan een aantal basisfiguren in het boekje, waarop je kunt voortbouwen om zelf mangapoppetjes te tekenen. Voorbeelden daarvan staan ooko op diezelfde pagina, zodat je een beeld hebt om naartoe te werken. Ben je klaar met schetsen, dan kun je een van de overtrekvellen gebruiken om je poppetje helemaal perfect over te trekken.

Het probleem zit hem juist in de logica van de opbouw. Door het hele boekje wisselen makkelijke en moeilijke figuren elkaar af. Zo vind je op de ene pagina een bina kant en klaar poppetje waarbij je enkel de details moet tekenen, de volgende pagina krijg je een voorbeeldje voorgeschoteld met ruitjespapier om hem van nul af aan na te tekenen. Schroom dus niet een beetje willekeurig door het boekje te fladderen en te tekenen! Het is zonder meer een leuk en goed boekje om je eigen chibi’s te leren tekenen. Succes!

Het manga werkboek: chibi’s, Christopher Hart
Librero, juni 2013, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789089983145


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.