logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mandala Designer, Ravensburger

Outdoor mandala designer

Tekenen is ontzettend leuk. Dat hoef ik niemand te vertellen of uit te leggen. Er is misschien nog wel iets leukers dan tekenen op papier of karton, en dat is tekenen op de grond! En dat kan, met stoepkrijt. En soms een hulpmiddel, zoals deze Outdoor Mandala Designer.

Ravensburger heeft namelijk drie grote mandala’s ontworpen, met een diameter van 57 cm. Ze zitten opgevouwen in een mooie en handige kartonnen draagtas, waarin ook een doosje stoepkrijt te vinden is. Eenmaal uitgevallen en vlak gelegd is al snel duidelijk hoe het sjabloon te gebruiken is. Aan de buitenzijde van het sjabloon staan namelijk 16 driehoekjes, die je kunt gebruiken om de mandala in gelijke stappen te draaien. Zo kun je de kleine, maar ook de grote elementen die in het sjabloon zijn uitgestanst in een strakke herhalende vorm op de grond tekenen.

Het stoepkrijt zelf is hierbij onmisbaar de krijtjes zijn iets dikker dan standaard schoolbord krijt, waardoor de dikke lijnen van de tekeningen in het sjabloon goed in te kleuren zijn. De krijtjes zelf zijn relatief zacht en hebben mooie, intense kleuren, die de mandala extra kracht meegeven. Heb je alle tekeningen gemaakt, dan haal je het sjabloon weg en kun je de tekeningen inkleuren zoals je zelf wilt.

Daarbij moet je natuurlijk ook even bedenken of je de lijnen van de sjablonen, die niet altijd op elkaar aansluiten, wilt doortrekken of open wilt laten. De keuze is aan jou zoals je gewend bent bij het tekenen van mandala’s. De sjablonen zijn verkrijgbaar in een thema met dieren, bloemen en vlinders, een romantische tuin of elfjes (de Outdoor Mandala Designer Animal Fun, Flowers & Butterflies, Romantic Garden of Fairy Dreams).

Denk er wel aan om de eerste keer je kind even te begeleiden in de vrolijke wereld van mandala’s. In de doos zit een heel duidelijke handleiding, met een aantal stappen die je kunt doorlopen waardoor het principe meteen duidelijk wordt. En laat nu het mooie weer maar komen!

Outdoor mandala designer, Ravensburger
Prijs: 15,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.