logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, Thijs Hannaart


Mensen zijn net robots, die niets anders doen dan op prikkels van buitenaf reageren. Net als een printer die begint te printen als hij van de computer een printopdracht krijgt, zo begint de mens te flirten als hij iemand tegenkomt met precies de juiste eigenschappen. Zijn wij echt zo primitief? Ja! Een klik tussen twee mensen ontstaat, net als een klik tussen twee dieren, puur en alleen door de juiste prikkels. Dit boek gaat over die prikkels. Wat vinden we leuk aan het andere geslacht? Thijs Hannaart is biologieleraar en geeft les op een middelbare school. Hij studeerde medische microbiologie en specialiseerde zich in de moleculaire biologie.

In Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man heeft Thijs Hannaart de meest uiteenlopende onderzoeken verzameld over mannen, vrouwen, en alle mogelijke combinaties tussen die twee. Hierbij worden diverse onderzoeken van over de gehele wereld als basis gebruikt. Hoewel Thijs dan de aanname doet dat de sociale en maatschappelijke gevolgen van bepaalde acties universeel zijn, en dat de sociale normen die daar soms mee gepaard gaan gelijk zijn voor onze samenleving. Dus voordat je meer dan 120 sms-jes per dag gaat sturen om vaker seks te hebben: niet iedereen is gediend van iemand die de hele dag met de telefoon zit te spelen!

Desondanks is het zeker een vermakelijk boek, dat zowel mannen als vrouwen zal boeien. De onderzoeken zijn erg leuk, tegen het bizarre aan. Regelmatig dacht ik: Wie onderzóekt zoiets? Nou ja: Thijs heeft deze onderzoeken weer onderzocht, met een succesvol en leuk boekje ten gevolge. Het geeft je in ieder geval een erg leuke inkijk in relaties, mannen en vrouwen, en wellicht heb je een excuus in handen om toch maar die 120 sms-jes te verzenden!

Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, Thijs Hannart
Scriptum, augustus 2011, 176 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789055948246


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.