logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mammoet, Stefan Boonen

mammoetMammoet – over Theo, een van de beste jongens ooit – is een grappig en tegelijk een zielig verhaal. Het ‘stripverhaal’ (oh nee – graphic novel) gaat over Theo. Zijn ouders vinden hem ‘een van de beste jongens ooit’. Net als iedere ouder. De ouders van Theo zijn echter iets bijzonders. Zijn moeder is directeur van een koekjesfabriek, zijn vader een bekend filmacteur. Super gaaf, zoals je begrijpt. Als ze ooit in de buurt waren bij Theo had hij daar ook van kunnen genieten. In plaats daarvan willen ze niets liever dan dat Theo het aan niets ontbreekt. En dus wonen ze in een huis met 36 kamers, heeft hij een nanny (Nannie Beenhaar) en loopt hij van de ene les naar de ander, van vechtsport tot dansles.

Fantasie

In die eenzame wereld, waarin hij eigenlijk geleefd wordt door allerlei lessen en cursussen, is geen ruimte voor vadertijd, moedertijd en zelfs zijn gehandicapte zus Ada ziet hij nauwelijks. Daarom is Theo in het boekje Mammoet helemaal op zichzelf aangewezen. Het is dan ook helemaal niet raar dat hij soms vlucht in een fantasiewereld die hij telkens weer opnieuw bedenkt. Hij beleeft de spannendste avonturen! En die avonturen worden nog een stukje spannender als hij bij hen in de buurt een prehistorisch pretpark ontdekt. Dan beleeft hij prehistorische avonturen met sabeltandtijgers, berenvellen en natuurlijk een mammoet.

Familie en vrienden

Wat het boek Mammoet – over Theo, een van de beste jongens ooit – zo indrukwekkend maakt, is dat het ook voor ouders behoorlijk confronterend kan zijn. Want ook al zijn veel ouders niet zo belangrijk of rijk, ze nemen vaak bijzonder weinig tijd voor hun kinderen. Ze moeten allebei werken om twee auto’s voor de deur te hebben, drie keer met vakantie te gaan en merkkleding te dragen. Want dat hoort zo… toch? Dat is toch belangrijk? Of zijn er dingen nog belangrijker, zoals krokodillen zoeken in de vijver, of het grasveld afspeuren naar drollen van een mammoet?

Conclusie over Mammoet – over Theo, een van de beste jongens ooit

Mammoet is een stoer boek over een jongen die alles heeft. Lijkt je dat leuk en prettig? Er zijn zeker nadelen aan verbonden. Gelukkig heeft Theo zijn fantasie nog altijd om hem te vermaken en een prehistorisch park in de buurt. Dat zorgt voor geweldige aconturen! Het boek is een stripboek met cartooneske rood-zwarte tekeningen. Door: Score: Mammoet – over Theo, een van de beste jongens ooit krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Mammoet – over Theo, een van de beste jongens ooit,
Illustrator: Melvin De Eenhoorn, 106 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789462911710. Prijs: 14.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.