logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mama, wat is dat? Milja Praagman


mama wat is dat

Tip mag samen met zijn mama boodschappen doen. De twee krokodillen lopen door de stad, en Tip ziet overal rare dingen. Mama, wat is dat? vraagt hij keer op keer, maar mama heeft geen tijd om antwoord te geven. Zij is veel te druk met haar boodschappenlijstje, en bang dat ze iets is vergeten… daardoor zal Tip het moeten doen met zijn vragen…

Maar wacht… zie jij het ook? Af en toe zie je wel heel enge dingen… een grote schaduw, een stuk van een bek met scherpe tanden, een staart, een paar ogen achter een auto… wat zou het zijn? Mama krokodil zal het je niet vertellen, dat is zeker.

Tot hetgeen wat Tip steeds heeft gezien ineens voor mama’s neus staat. Dat is even schrikken! Nu is het mama’s beurt om te vragen: Wat is dat? Het prentenboek Mama, wat is dat? zal voor alle kinderen heel herkenbaar zijn. Er zijn maar weinig ouders die alle tijd voor hun kinderen vrijmaken tijdens het boodschappen doen. Zeker als er wat druk op de ketel zit. Dat komt in grappig tekende prentenboek mooi naar voren. En bovendien kun je in die tussentijd op zoek gaan naar wat Tip zelf steeds ziet. Wat is dat toch?

Mama, wat is dat? Milja Praagman
Leopold, augustus 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,99 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025865849


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.