logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Makkelijke Noedels, Pippa Middlehurst


Als het aankomt op makkelijk en snel, hebben mijn zonen een nieuwe verslaving: noodles! Van die kant-en-klare pakjes met een kruidenmengseltje en wat olie, je kent ze wel. Drie minuutjes laten dobberen en je kunt gaan eten. Op zich lekker (als je van zout houdt 😉 ) maar het kan altijd lekkerder en beter. Met goede ingrediënten bijvoorbeeld, en als ouder heb ik natuurlijk ook een voorkeur voor de nodige groentes en wat eiwitten. Makkelijke Noedels lijkt twee vliegen in een klap: tevreden ouders en tevreden pubers… toch?

Inslaan bij de toko!

Voor exotische gerechten als deze is het eigenlijk wel logisch dat je niet alle ingrediënten bij je lokale supermarkt kunt inslaan. Maar: je zult heen heel eind komen, de winkels zijn tegenwoordig behoorlijk internationaal georiënteerd! Desondanks zal een ritje naar je plaatselijke toko niet onvermijdelijk zijn. Bevroren dumplings, visballetjes, Thaise seasoning sauce of zelfs kimchi en natuurlijk verschillende noodlesoorten zijn lang niet overal verkrijgbaar. Gelukkig zijn dit lang-houdbare ingrediënten, die je makkelijk kunt inslaan en bewaren.

Vers en restjes

Na het inslaan van de basisbenodigdheden leer je alles wat je nodig hebt om een lekkere kom noodles of noodlesoep te maken: door verse groentes toe te voegen, in welke volgorde je alles moet bakken, welke smaakmakers je moet gebruiken voor die authentieke smaken en natuurlijk wat je allemaal met elkaar kunt combineren. De sky is the limit: je zult ontdekken dat noodles een perfecte manier zijn om ook wat restjes weg te werken als je nog wat vlees of vis over hebt van een eerdere maaltijd (of als je gewoon wat extra gebakken hebt, speciaal voor dit moment 🙂 ) Voor je het weet ben je een echte noodlekoning en heb je binnen 10-20 minuten een overheerlijke, versgemaakte, gezonde en hartverwarmende maaltijd op tafel staan.


Ga direct naar Makkelijke noedels op BOL.com.

Recensie over Makkelijke noedels

CooleSuggesties topper

Noedels zijn de nieuwe guilty pleasures hier in huis, maar eerlijk is eerlijk: de kant-en-klare verpakkingen doen het niet voor mij. Het boek Makkelijke Noedels laat zien dat het ook anders kan: het kost misschien iets meer moeite en tijd, maar je hebt dan wel een gezonde en veel lekkerdere kom noedels voor je op tafel staan. Bereid je voor op een kleine Aziatische invasie van je keukenkastje, met nieuwe sauzen en smaakmakers, maar die ga je gegarandeerd vaker gebruiken. De recepten zijn gevarieerd en veelzijdig, met voor ieder wat wils. Kijk ook vooral naar de basistechnieken van het maken van de gerechten, zodat je zelf makkelijk kunt werken met restjes en wat je op dat moment voorhanden hebt.

Score: 9


Informatie

Titel: Makkelijke noedels
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433114
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.