logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De magische strijd voert door in Magisterium 3: De Bronzen Sleutel

Magisterium 3 - De bronzen sleutel

Wanneer twee grootheden op het gebied van fantasy hun krachten met elkaar bundelen, kun je er gif op innemen dat het resultaat daarvan bijna briljant zal zijn. Toen Holly Black en Cassandra Clare en samenwerking aangingen om een magische wereld te bedenken, stonden ontzettend veel fantasyfans dan ook te springen om het eerste resultaat te bemachtigen. De serie draait om het Magisterium en volgt de manke voetstappen van Callum (ook wel Cal genaamd) en zijn schoolcarrière op het Magisterium. Inmiddels is deel drie verschenen: De Bronzen Sleutel.

Chaos

Als je de eerste twee delen heb gelezen, dan weet je dat de leerlingen op het Magisterium groepjes vormen, met wie ze op een kamer verblijven. Call vormt samen met Tamara en Aaron een hecht vriendenclubje, met wie ze alles leren en delen. Het bijzondere is dat zowel Call als Aaron beschikken over de vaardigheid om duistere spreuken in te zetten. Die vaardigheid komt bijna nooit voor, en het feit dat er twee leerlingen een groepje zitten is dus best wel heel erg uniek. En vormt meteen een mooie uitdaging: de magische wereld komt namelijk net uit een felle strijd tegen een chaos magiër, Constantine Madden. Hij heeft met zijn chaos-magie heel wat ellende veroorzaakt en die gave gebruikt om een soort door chaos bestuurde mensen en dieren te creeëren, die hij naar eigen believen kon besturen. Een soort radiografisch bestuurbare zombies, dus. Niet erg prettig! Zeker niet als je weet dat diezelfde Constantine, net voor zijn dood, zijn eigen ziel heeft verplaatst.. in het lichaam van Call. Lang niet iedereen weet dat, maar die kennis drukt als een enorm zware last op Call’s schouders. En de Bronzen Sleutel kan hierin weer wat informatie verschaffen. Helaas is het een sleutel waar zelfs Slotenmaker Den Haag 365 hem niet in kan bijstaan…

Spion

Het derde deel van het Magisterium: De Bronzen Sleutel draait allemaal om het feit dat het er op lijkt dat iemand Call wil vermoorden. Na een tweetal aanslagen wordt de bescherming om de jongen flink opgeschroefd. Hij wordt zo’n beetje afgezonderd van de rest van de magische gemeenschap, mag nooit ergens alleen naartoe en zijn twee vrienden zwermen dan ook als een soort bodyguards om hem heen. Maar dat is helemaal niets voor hem! Hij wil liever uitzoeken wie hem dood wil. En dus sluipt het drietal regelmatig door de grotten van het Magisterium, met alle vervelende gevolgen van dien. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor een nieuwe lerares, Anastasia Tarquin.


Recensie over Magisterium 3: De Bronzen Sleutel

De Bronzen Sleutel is spannend van de eerste tot de laatste bladzijde. Het dreigement van een mogelijke spion sluimert door het hele boek en komt zo nu en dan tot een heel spannend moment als er een aanslag op Call wordt gepleegd. Als lezer blijf je in het ongewisse, je weet telkens net zoveel als het slachtoffer zelf. En dat maakt het wel zo spannend! Het Magisterium drie is vlot geschreven, heeft een logische opbouw en weinig verwarrende momenten. Het is natuurlijk wel aan te raden dat je de eerste twee delen gelezen hebt aan dit derde begint.

Score: 8


Informatie

Het Magisterium 3: De Bronzen Sleutel,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Moon, 272 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789048835492. Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook:

Magisterium 1: De IJzerproef Magisterium 2: De Koperen Vuist Magisterium 3: De Bronzen Sleutel Magisterium 4: Het Zilveren Masker

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.