
Een beslag, drie lagen
Wat direct opvalt aan de recepten van Christelle Huet-Gomez, is dat de recepten behoorlijk nat zijn. Je kunt ze dus heel eenvoudig met een garde door elkaar roeren, hoewel er ook een flinke dosis opgeklopt eiwit bij zit (en nee, dat moet je echt niet willen proberen met een garde, daar komt echt een keukenmachine voor te pas). Die spatel je door elkaar, waarbij je de opgeklopte eiwitten lekker vlokkig door elkaar moet spatelen. Dat beslag giet je in een vorm, zet je in de oven, en dan doet het beslag zijn ding. Het eiwit drijft naar boven en wordt luchtig gebakken, het vocht zakt naar onder en dikt flink in. Dat wordt een soort custardpudding. Daar tussenin ontstaat een soort crème. Die taart draai je om, zodat het gebakken eiwit onderop komt, en voila – je magische taart is klaar.Conclusie over Magische taarten
Het boek Magische Taarten steekt helder en duidelijk in elkaar. De basis van een magische taart wordt al snel duidelijk, waarna er een flink aantal variaties op gemaakt worden. De uitleg is helder en duidelijk. Het wordt stap voor stap uitgelegd, hoewel het beslag van de koffietaart bij ons veel te veel was voor de aanbevolen vorm. Je moet daarnaast wel houden van de ietwat gummy structuur van de ‘custard’-laag – die is niet aan ieder besteed. Maar een grappig concept, dat is het zeker. Door: CooleSuggesties Score: Magische taarten krijgt 6 van de 10 punten.Informatie
Magische taarten, Christelle Huet-Gomez
Gottmer, 72 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789023014973. Prijs: 9.95 euro.
ISBN: 9789023014973. Prijs: 9.95 euro.
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Geef een reactie