logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magische taarten


magische taartenTaarten bakken is heerlijk. Een stukje toverkunst en magie op zich: je doet allerlei ingrediënten in een kom, even roeren, in de oven, en er komt een geweldige lekkernij naar buiten. Maar vaak is dat pas een deel van het werk. Dan moet er nog wat decoratie op, wat crème tussen, dat soort dingen. Maar het kan nog een stukje eenvoudiger, als het aan Christelle Huet-Gomez ligt. Want met haar basisrecept voor een magische taart gebruik je één beslag waarmee je een taart maakt die uit drie lagen bestaat. Met maar één keer bakken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Een beslag, drie lagen

Wat direct opvalt aan de recepten van Christelle Huet-Gomez, is dat de recepten behoorlijk nat zijn. Je kunt ze dus heel eenvoudig met een garde door elkaar roeren, hoewel er ook een flinke dosis opgeklopt eiwit bij zit (en nee, dat moet je echt niet willen proberen met een garde, daar komt echt een keukenmachine voor te pas). Die spatel je door elkaar, waarbij je de opgeklopte eiwitten lekker vlokkig door elkaar moet spatelen. Dat beslag giet je in een vorm, zet je in de oven, en dan doet het beslag zijn ding. Het eiwit drijft naar boven en wordt luchtig gebakken, het vocht zakt naar onder en dikt flink in. Dat wordt een soort custardpudding. Daar tussenin ontstaat een soort crème. Die taart draai je om, zodat het gebakken eiwit onderop komt, en voila – je magische taart is klaar.

Conclusie over Magische taarten

Het boek Magische Taarten steekt helder en duidelijk in elkaar. De basis van een magische taart wordt al snel duidelijk, waarna er een flink aantal variaties op gemaakt worden. De uitleg is helder en duidelijk. Het wordt stap voor stap uitgelegd, hoewel het beslag van de koffietaart bij ons veel te veel was voor de aanbevolen vorm. Je moet daarnaast wel houden van de ietwat gummy structuur van de ‘custard’-laag – die is niet aan ieder besteed. Maar een grappig concept, dat is het zeker. Door: Score: Magische taarten krijgt 6 van de 10 punten.

Informatie

Magische taarten, Gottmer, 72 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789023014973. Prijs: 9.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.