logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magisch marsepein, Franz Ziegler


magisch marsepein

De mooiste taarten zijn vaak de mooist gedecoreerde. Ga je voor sierlijk en klassiek, dan kun je gaan voor crèmes en kleine suikerdecoraties. Voor alle andere stijlen is er echter maar een briljant materiaal: marsepein. Dat kneedbare goedje is in alle kleuren verkrijgbaar, en volledig naar je eigen hand te zetten.

Franz Ziegler is een Duitse patissier en een grootmeester als het aankomt op marsepeinen creaties. Hij weet de meest bizarre creaties te boetseren. Daarbij maakt hij niet alleen gebruik van het marsepein als kneedbaar materiaal, maar gebruikt hij zelfs glitters en eetbare kleurstoffen om zijn creaties een extra dimensie te geven.

In het boek magisch marsepein laat hij stap voor stap zien hoe zijn wereld vormgegeven wordt. Franz geeft daarbij aan hoeveel en welke materialen je nodig hebt, en welke basistechnieken je moet gebruiken om tot de vormen te komen. Zo maakt hij grappige wezentjes, draken, monstertjes, mannetjes, huizen, en nog veel meer.

Het boek Magisch Marsepein is helder en kleurrijk vormgegeven. Franz begint met het vertellen van de benodigdheden en de basistechnieken. Van daaruit gaat hij verder met het maken van zijn figuren, die je makkelijk zelf kunt namaken. Succes gegarandeerd, maar begin klein: je hoeft niet direct aan de slag te gaan met airbrushtechnieken! De creaties van Franz zijn allen cartoonesk en stralen zijn eigen stijl uit. Het boek is vertaald uit het Duits, op sommige foto’s staat dan ook nog een verdwaalde Duitse term. Maar is dat erg? Welnee, inspiratie genoeg! Op naar de kookwinkel, marsepein inslaan!

Magisch Marsepein, Franz Ziegler
Karakter uitgevers, november 2012, 208 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN:9789045203881


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.