logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magimix Le Glacier 1.1l

De Le Glacier 1.1 liter van Magimix is een compacte ijsmachine met een ronde vormgeving waarmee je 100% natuurlijk ijs kunt maken. Helemaal zelf, zonder al te veel voorkennis van het hele proces! Dat gaat kinderlijk eenvoudig: plaats de machine 10 à 12 uur in de vriezer om de koelaccu op te laden, plaats vervolgens de motor en het draaimechanisme, schakel het apparaat in en giet vervolgens de ingrediënten in de kom. Na 20 minuten heb je heerlijk romig roomijs of vruchtenijs… Wat jij wilt!

Let wel: je moet de deksel stevig aandraaien, tot je een overduidelijke klik hoort. Wij waren daar in eerste instantie wat huiverig voor, waardoor het systeem niet optimaal werkte. Dus: stevig doordraaien, net als de kloppers van de machine doen met de ingrediënten.

Maar dit probleem is natuurlijk minimaal, en zodra je het eenmaal weet zul je de machine ten aller tijde in de vriezer hebben staan: het is namelijk heerlijk om zo maar, spontaan, ijs te kunnen maken! In het boekje zitten een aantal recepten, van verschillende moeilijkheidsgraad. Zo is een sorbet maken een stuk eenvoudiger dan echt roomijs, maar dat hadden we natuurlijk wel verwacht. Zelf experimenteren met verschillende ingrediënten blijkt echter nog wel het allerleukst, zolang je maar een aantal basisregeltjes in acht houdt. Zo hebben we al eens gewoon een half pak vanilleyoghurt omgekiept in het apparaat voor een frisse yoghurtijs, en ook vruchtenyoghurt blijkt het prima te doen. Melk met gepureerde banaan, honing en een flinke klodder pindakaas zorgt voor lekker zacht ijs, maar óók voor een lekkere milkshake. Eenvoudige recepten, zonder al te veel poespas, zodat je ijs kunt maken die precies bij je past!

Het leukste compliment dat je dan kunt krijgen is dat je kind in een ijssalon tegen de eigenaar zegt: “die ijs die mijn papa maakt vind ik toch lekkerder!”

Magimix Le Glacier 1,1 l
Prijs: ca. 70 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.