logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magic Jinn, Goliath Games


magic jinn verpakking

Magic Jinn. Zo heet het nieuwe diertje dat magische krachten bezit. Niet dat het echt kan toveren, nee, het kan gedachten lezen! Probeer het maar eens: neem een dier in gedachten, en binnen twintig vragen weet Magic Jinn precies welk dier jij in gedachten had! De lichtgevende, blauwe kat kan namelijk praten én luisteren. Hij verstaat maar een paar zinnetjes, maar dat is ook genoeg. Met Ja, Nee, Weet ik niet en Hangt er van af kun je alle vragen beantwoorden. Daarnaast kun je nog een vraagje terug, mocht je het verkeerde antwoord hebben gegeven, en Jinn de vraag laten herhalen.

Magic Jinn praat je wel de oren van het hoofd, en is ook best trots op zichzelf. Dat is misschien ook wel terecht, maar door zijn donkere, lijzige stem klinkt het toch wel een beetje geniepig. Jinn kent wel ontzettend veel verschillende dieren, waardoor je een flinke uitdaging hebt om Jinn te verslaan. Met duidelijke en heldere vragen streept Jinn telkens een aantal dieren uit zijn arsenaal weg. Op het gebied van formaat (is het groter dan een voetbal?), waar het woont (Woont je dier op de Savanne) het aantal poten, vacht en voedsel komt hij snel bij jouw dier uit.

https://www.youtube.com/watch?v=VEkHAJSD20Y&list=UUXNuCucbNp1Ihwrj9obdh3g

En dat is soms ook wel lastig. Want wat een Pinguin eet is wel duidelijk, maareh.. heeft-ie een vacht? Of veren? En hoe groot is zo’n beest eigenlijk? Kun je vaak Ja, Nee of Hangt er vanaf antwoorden kan de Magic Jinn snel jouw dier uit je gedachten halen, maar weet je het niet helemaal, dan raakt je geest vertroebeld en kan Jinn wel eens het verkeerde dier raden. Ook leuk trouwens: probeer eens fantasiedieren! Het monster van Loch Ness, dinosaurussen of een roze olifantje… Djinn kent meer dieren dan je denkt!

Een leuk speelkameraadje is Djinn zeker. Houd wel rekening met een goede dierenkennis als je een vreemd beest kiest – misschien begin je eerst met wat dieren die je echt goed kent, voor je de kaaiman of de blauwe vinvis kiest (die Jinn trouwens allebei geraden had). Magic Jinn is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5, maar hoe ouder de speler, hoe interessanter het wordt. Ook voor volwassenen is het een erg leuk spelletje om te spelen!

Magic Jinn, Goliath Games
Prijs: 29,95 euro (zonder 3x AAA batterijen)

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.