Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt
Recensie: Maggi Mals en Kruidig voor kip
Volgens een onderzoek van Maggi worden er wekelijks 5,1 miljoen maaltijden met kip in de pan bereid. Even tellen… dat houdt in dat er gemiddeld in ieder huishouden eens per week kip op tafel staat! En dat doen wij Nederlanders vaak op dezelfde manier. Week in, week uit. De grootste uitdaging, zo ontdekte Maggi in hun onderzoek, was het mals houden van het stukje kip. Dat zette hen aan het denken. Maar Maggi heeft nu een oplossing: MAGGI Mals en Kruidig.
Daarbij gebruik je een speciaal ontwikkeld stuk bakpapier (Maggi noemt het Papyrus) dat voorzien is van kruiden en waarschijnlijk iets van vet. De kipfilet pak je in dat papier, en leg je zo in de pan. Olie of vet is niet nodig. Dankzij het afdekken van de kip blijft het malser en sappiger. Bovendien bevat het papiertje al alle kruiden en smaakmakers, zodat je je daar ook geen zorgen om hoeft te maken. Dat klinkt eenvoudig, nietwaar? Tijd voor een onderzoekje!
Het gebruik van Maggi Mals en Kruidig is heel eenvoudig. Je maakt je kip schoon, legt ongeveer 150 gram in het papiertje en plet ‘m tot ongeveer 2 centimeter dikte. Die leg je in de pan, 8-10 minuten per kant. Je hoeft maar een keer te draaien. Pluspunten daarvoor, hoewel je daarmee al vrij snel een lekker kippetje kunt maken. Als je het vuur hierbij lager zet heb je trouwens wel een beter resultaat. Maar… werkt het? Ja en nee. Het probleem zit hem in dit geval in de vorm van de kipfilet. Die is natuurlijk niet overal even dik, en in de dunne delen was de kip toch niet zo mals en sappig als bij de dikkere delen. Ook misten we een beetje een krokante bite aan de buitenzijde van de kipfilet.
De smaak is uitgesproken, en verkrijgbaar in drie varianten: mediterrane kruiden, Knoflook fijne kruiden en Paprika peterselie. Deze drie varianten hebben een redelijke hoeveelheid zout. Dat was voor ons wel even wennen, de smaak van de kip en de kruiden werd er een beetje door overstemd. Daarbij moet ik wel zeggen dat we slechts zelden zout toevoegen aan onze maaltijden, waardoor die mening wellicht met een korreltje zout (sorry voor de woordspeling) genomen kan worden. De manier van koken is echter wel handig voor mensen met haast, of voor iedereen die eigenlijk nog nooit een lekker sappig stukje kip uit de pan hebben gehaald. let daarbij op de dikte van de kip, en dan komt zeker alles goed. Pluspunt hierbij is dat je geen boter of olie hoeft te gebruiken: op het bakpapier zit genoeg vet om een bruin laagje te maken. Bijkomend voordeel is dat je keuken vetvrij blijft!
Prijs en verkrijgbaarheid
MAGGI Mals en Kruidig is vanaf dit najaar verkrijgbaar in de supermarkt. De consumentenadviesprijs is €1,45. Meer informatie over MAGGI is te vinden op www.maggi.nl.