logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Magformers, Identity games


Magformers is een magnetisch constructiespeelgoed waarmee jonge kinderen mooie 3D bouwwwerken kunnen maken. Het speelgoed bestaat uit felgekleurde vierkanten en driehoeken, waarbij in het midden van de ‘ribben’ van deze vormen een magneetje zit verwerkt. Die kun je makkelijk koppelen aan een andere vorm. En zo is het heel eenvoudig om kubussen te maken, piramides, bollen, dieren en alle vormen die je maar kunt bedenken.

De Magformers zitten best stevig aan elkaar. Stevig genoeg in ieder geval om mooie bouwwerken te maken, waarmee je zelfs gewoon kunt spelen. ze zitten echter ook los genoeg in elkaar om zonder problemen weer uit elkaar te halen. Of, zoals onze kinderen vaak doen, gewoon te pletten. Met een beetje beleid uiteraard. Een klein puntje van kritiek zit hem wel op de manier waarop de vormen met elkaar bevestigd worden. De randen van de bouwstenen zijn namelijk afgerond. Daardoor klikken de Magformers niet altijd even mooi tegen elkaar aan.

In het meegeleverde boekje van de Magformers zie je een aantal bouwtekeningen. De meeste vormen zie je als een uitgeklapte vorm voor je op papier liggen. In een paar stappen maak je van die platte vorm een mooie driedimensionale vorm, door de bouwplaat langzaam in elkaar te klikken. Daarbij kun je letten op de felle kleuren van de Magformers, die zijn meestal tweekleurig, met aan beide kanten van een vorm een andere kleur, maar er zijn ook Magformers die helemaal een vaste kleur hebben.

Met deze 26 delige startersset kun je de magische bal bouwen. De set bevat 18 vierkanten en 8 driehoeken. Alle verschillende Magformers sets kunnen heel makkelijk met elkaar gecombineerd worden. Daarmee is het erg leuk constructiespeelgoed. Want naast de vastomlijnde vormen uit het boekje kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met het maken en bedenken van vormen. Die kunnen heel eenvoudig zijn, zoals een huisje, maar ook een stukje ingewikkelder, zoals hobbelpaarden, bollen en raketten. Laat je fantasie maar de vrije loop. En kom je vormen te kort? Dan kun je altijd nog nieuwe sets kopen om je verzameling Magformers uit de breiden.

Informatie

Magformers, Identity games
Prijs: vanaf 25 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.