logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Maffiajongen, Luisa Mattia

maffiajongen In Italië is het in sommige streken heel normaal dat je bekend bent met de maffia: de lokale misdaad is daar zo goed geregeld dat het eigenlijk een onderdeel is geworden van het dagelijks leven. Bijvoorbeeld in Sicilië. Je strijd er tegen (maar dat zijn er niet zo veel), je kijkt er niet naar om of je probeert er onderdeel van uit te maken, om zo iets te ‘worden’. Voor de status. Het spannende boek Maffiajongen draait juist daar om. Het is het indringende verhaal van de veertienjarige Antonio en zijn broer, Pedro, die toetreedt tot de maffia. Je leest het verhaal vanuit verschillende standpunten: van de jonge Antonio, Pedro, hun zusje Angelica. Zo lees je over het leven op Sicilië vanuit een achterbuurt. Ze leven in een druk gezin, waarbij de bijzondere Pedro direct opvalt, die met zijn indringende ogen iedereen bang kan maken. En daar kijkt de ietwat timide Antonio enorm tegenop. Hij ziet het als een grote gave die Pedro heeft. En Antonio is dan ook enorm trots op de stap die Pedro zet en hij kan niet wachten tot hij zelf ook hetzelfde aanzien als zijn broer zal hebben. Een maffiajongen… dat is toch wel het hoogste dat je kunt bereiken! Maar je wordt niet zo maar lid van de maffia, zo ontdekt Antonio. Je moet een flinke toelatigstest afleggen, die meer dan pittig is. Heeft Antonio er dat wel voor over? En waarom heeft Pedro daar mee ingestemd? Is een plekje in de groep van Don Salvo, die zich als een vaderfiguur over iedereen ontfermt, dat wel waard? Maffiajongen is een spannend en indringend boek, dat de heftige jeugd op Sicilië heel beeldend onder woorden weet te brengen. Je leest niet alleen de gebeurtenissen op het eiland, maar je leest ook de gedachtegangen en gevoelens in cursieve passages. Dat maakt het boek nog persoonlijker en intiemer. Het is een verhaal over broederschap, verbondenheid en trouw op het spannendste niveau. Daarbij is het ook nog eens heel vlot en spannend geschreven, zodat je pagina na pagina zult verslinden. Een echte must-read voor fans van wat spanning!

Informatie

Maffiajongen, Luisa Mattia La Zeta, 108 pagina’s, paperback. Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789492197009

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.