logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Made in India. Het kookboek over de Indiaase keuken


We koken steeds vaker een maaltje over de grens. Italiaans, Indonesisch en Japans zijn al helemaal ingeburgerd, maar hier in Nederland is Indiaas eten nog ondervertegenwoordigd. Dat in tegenstelling tot Engeland, waar veel meer immigranten uit India zijn vanuit hun koloniën. En dus kun je daar veel beter terecht voor een goede hap Indiaas. Of kookboeken vinden met typische en authentieke Indiase gerechten! In dit lijvige boek Made in India gaat Meera Sodha op zoek naar de gerechten waarmee ze zelf opgroeide. Gelukkig voor ons gaat ze niet alleen op zoek naar de authentieke gerechten en de gerechten die we voorgeschoteld krijgen in Indiase restaurants, maar geeft ze ook een eigen kwinkslag aan de gerechten, waardoor ze frisser zijn en verrassend gemakkelijk te maken.

Drie generaties

En zo komen we eigenlijk gerechten tegen uit drie verschillende generaties, van slow-cookgerechten tot snelle gerechten die je in een handomdraai onder elkaar hebt staan. Van Hot Chapati’s tot lamscurry met kaneel, van een frisse en kleurige raita met granaatappel en munt tot een overheerlijke mango-limoengelei met passievruchten. Houd jij van een lekkere exotische maaltijd? Dan is Made in India een onmisbaar kookboek.

Handige indeling

Het grappige van het boek is overigens dat je er op meerdere manieren gebruik van kunt maken. De 130 gerechten zijn in eerste instantie ingedeeld in categorieën als Vlees, Vis, Eieren, Peulvruchten, Desserts, Chutneys en meer. Handig voor als je lekker wil bladeren en neuzen. Wil je echter iets specifieks, dan blader je even verder. Daar vind je een alternatieve inhoudsopgave, met een verdeling in recepten voor 30 minuten, recepten voor een eerste keer, curry’s uit de voorraadkast, voor de vriezer, lunchpakketjes en meer. Daarmee wordt je kris-kras door eht kookboek geleid, maar het is zeker de moeite waard om die onderdelen eens te bekijken!

Het water in de mond

Made in India bevat 130 duidelijke gerechten, die stuk voor stuk op een gepaste manier worden ingeleid. Er staan foto’s in waar het water van in je mond gaat lopen, maar ook stap-voor-stap foto’s voor bijvoorbeeld het maken van samosa’s, sfeerfoto’s waarin je Meera zelf ziet, en gave introductiepagina’s voor de verschillende hoofdstukken. En ben je even aan het bladeren in dit boek, dan is het toch even ontnuchterend als je opkijkt, naar onze donkere luchten vol regen…

Made in India, Meera Sodha
Fontaine uitgevers, 320 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789059565852


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.