logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Madagascar 3: Op avontuur in Europa

Madagascar 3_DVD_BL118932SV_3D RGB

De populaire dieren uit Madagascar 1 en 2 zijn terug van weggeweest en beleven opnieuw een knotsgek avontuur! In deze heerlijke spektakelfilm boordevol humor zijn Alex, Marty, Melman en Gloria in Europa. En eigenlijk willen ze maar één ding: terug naar hun eigen, vertrouwde dierentuin in New York. Want wat hádden ze het daar toch goed! Madagascar 3: Op avontuur in Europa heeft dan ook als hoofddoel: terug naar Amerika!

Onderweg komen ze in contact met een circuswagen vol circusdieren. Aangezien ze achterna worden gezetten door een meedogenloze jager (een klein, gezet vrouwtje dat bijzonder lenig en snel is) proberen ze in te stappen. Daarvoor moeten ze zich echter wel voordoen als circusdieren – wat ze dus niet zijn! Na veel strubbelingen, smoesjes en opschepperij worden ze opgenomen door het circusgezelschap, en mengt het klassieke circusleven met het zelfbedachte circusleven van de vier vrienden.

Ook de ijdele Koning Julien en de kordate Pinguïns zijn weer van de partij, en dragen hun steentje bij aan de circuspret. Het hele stel sluit zich aan bij het circus om zo aan Kapitein Durbois van de dierenpolitie te ontsnappen. De film zit vol bloedstollende actie en kleurrijke nieuwe personages. Het spreekt voor zich dat een circusomgeving zich bij uitstek leent voor extra kleurrijk, groots en clownesk. De grappen en grollen zijn dan ook vaak wat overdreven, en leunt voor een deel op gekke bekken. Gelukkig zitten er ook genoeg subtielere grappen in, romantische momenten, momenten van vriendschap en helpen. En spanning! Daarmee is Madagascar 3 een bonte kermis van ervaringen, die je zeker nog wel een paar keer vaker zou willen zien. Leuk te vermelden is de hoeveelheid muziek die in de film voorkomt. Naast klassieke muziek (die je wel vaker hoort in circussen) is er ook ruimte voor moderne muziek, die als achtergrond wordt gebruikt. Klasse!

Madagascar 3: Op avontuur in Europa

Tijdsduur: 93 minuten, Animatie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 25 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.