logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Maak monsters, mensen en andere mormels


Maak monsters, mensen en andere mormels Maak monsters, mensen en andere mormels. Hoe? Waar moet je beginnen? Wat voor monsters? Geen nood: de allerbeste tekenaars ter wereld nemen je graag bij de hand, en nodigen je in dit boek zelfs uit om samen met hen te gaan tekenen. Wat dan? Nou… monsters, mensen en andere mormels, natuurlijk! In dit geweldige doeboek vind je tekeningen van de bekendste tekenaars in prentenboekenland. Denk daarbij aan Axel Scheffler van De Gruffalo, Jean Jullien van Superuil of stap in de tekeningen van Sara Ogilvie, de tekenaar van Neushoorns eten geen pannenkoeken. Ieder van deze tekenaars heeft zich helemaal los laten gaan op het thema monsters, mensen en andere mormels. Maar er is iets met de tekeningen aan de hand: ze zijn nog niet af! En daar kom jij om de hoek kijken, als tekenaar in de dop. Jij mag deze tekeningen af gaan maken. Soms zijn dat eenvoudige opdrachtjes, zoals het geven van vachten aan monsters, een gezicht tekenen on een vreemd wezen of het simpelweg inkleuren van de tekeningen, maar een andere keer is dat ook een flinke tekenopdracht. Kun jij bijvoorbeeld bedenken hoe het monster van Jean Jullien er uit heeft gezien dat het mannetje op zijn tekening gaat opeten? Maak monsters, mensen en andere mormels is een geweldig gaaf doeboek. Alles wat je d’r voor nodig hebt zijn een doos stiften of kleurpotloden – en misschien een gewoon potlood om te tekenen. Je kunt met dit boek ook alle kanten op, alles is goed! Je tekent gewoon vanuit je eigen fantasie, wat is er mooier dan dat? De hulp die je krijgt van de tekenaars is natuurlijk meer dan welkom. Je kunt bovendien zelf bepalen of je wil proberen om in de stijl van de verschillende illustratoren rekent, of dat je gewoon bij jezelf blijft. En zullen we wedden dat jij nog mooier kunt tekenen, verzinnen en kleuren dan die Beroemde Tekenaars?

Informatie

Maak monsters, mensen en andere mormels Lemniscaat, 96 pagina’s, paperback. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789047707417

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.